trail des Fantomes 2019

7e keer op rij!

De 7e keer op rij al weer dat we aan de TDF meedoen! De eerste keer (door Peter Jan) met een paar lopers op een camping. Na een volgende editie helemaal natgeregend op de camping gingen we onderdak en begeleiding organiseren en de trainingkampen/ trailvakanties waren geboren!

Hier de verslagen van 2014 en 2016.

We zitten in ons inmiddels vertrouwde hotel “le moulin de Mabode”. Met ideale ligging langs het parcours van de TDF voor de muur van Maboge.

Last minute actie geslaagd

Dankzij het vele delen en taggen (dank iedereen!) van de last minute oproep voor een fysio is er de top begeleiding van fysio Chantal en sportmasseur Lilian, super bedankt ladies!

Wellness

Deze gasten kunnen koken

Dit weekend koken Jaime en Saro. Deze gasten kunnen er wat van!! Het is dus gelijk feest vrijdagavond. Na het eten houden we de avondwandeling van Joost van vorige maand in ere. Iedereen wil de bever spotten. We zien hem niet maar de wandeling loopt uit op een pitig trailtje van ruim een uur!

Welkom bij de ultraclub Hessel!

Zaterdagochtend vroeg gaat de 50km al van start met debutant op de trails en ultra Hessel en Jurr die al meerdere ultra’s op zijn naam heeft staan. Topsporter Hessel doet mee en heeft energie over door een val (pure pech want aangereden!) en dnf op zijn ironman twee weken voor de TDF. Hij gaat voortvarend van start in de top 10, krijgt last van heup nog door de val maar finisht zijn eerste ultra toch gewoon heel sterk met een top 25 plek! Jurr heeft zijn dag niet en stapt wijs uit op km 33.

Hessel en Jurr

Onverantwoord?

Een paar uur daarna start de 33km waaraan de meeste gasten meedoen. Kevin is eindelijk blessurevrij en loopt heel soepel en vlot binnen de 4 uur naar de finish! Ik kan hem niet bijhouden, ik hield me aan het plan om er een trainingsloopje van te maken. Dat ging goed, ik kreeg het toch wel zwaar, had me niet ingesteld dat ik echt moe zou worden. Mentaal weer wat geleerd!

Daarna finisht Rob soepel, eerste keer voor hem deze trails en hij vindt ze eigenlijk “onverantwoord” die afdalingen. Het valt vandaag vaker vandaag, sommige mensen krijgen echt de schrik in met name de steile afdalingen. Het heeft voor anderen ook zo zijn charme.

Niet iedereen komt ongeschonden over de finish. Joost krijgt iets (een zaadje oid blijkt later) in zijn oog, breekt zijn weekend daarom vroegtijdig af, de volgende dag wordt dit gruwelijk gemist door oogarts om de volgende dag dit er alsnog uit te laten halen. Bizar.

Rudy valt, kneust zijn rib. Joost en Rudy finishen de 33km wel gewoon!

Verkoeling

Snelle Stanley loopt het eerste deel vooraan mee, bezeert zijn knie, krijgt het zwaar, en stapt bij het hotel uit (is ook erg aanlokkelijk vlak voor de muur onder de douche te stappen). Marco finisht fraai! Debutanten Bas en Geertje (hoe zouden ze het vinden?) komen ongeschonden en lachend over de finish! Uit het juiste hout gesneden en een prima voorbereiding voor de Jungfrau! Ultra Floortje loopt soepel de 33km en mogen ook nog de 22!

Fysio Chantal

Fysio Chantal doet de 16km en weet niet wat haar overkomt, blaast zichzelf op in de eerste klim, herstelt loopt soepel verder en komt net niet op het podium. Volgend jaar komt ze zeker terug. Levensgenieter Frans gaat wijselijk ook voor de 16 ipv 33 want heeft last van zijn kuit en komt lachend de finish over.

Gezelligheid

Jaime en Saro verwennen ons weer enorm! Gast van vorig jaar Mirjam schuift samen met een paar loopmaatjes ook gezellig aan. Het wordt nog een dolle bonte avond met nachtelijke duik in de Ourthe.

Zondagtrails

Zondag is het de beurt aan Bas voor de 27km en de koks voor hun debuut op de trails in de Ardennen. Bas loopt zo snel dat ik hem mis om aan te moedigen, en dito wat Jaime betreft. Saro gaat door zijn enkel en finisht nog verdienstelijk ook. Frans en sportmasseur Lilian gaan zelf een fraai rondje lopen om het meer van Nisramont, lopen verkeerd en zetten een dikke 17km fraaie km-ers op de teller.

kok Jaime heeft haast

Voor veel lopers zit het weekend er op en vertrekken terug naar NL, met de woorden we komen volgend jaar terug voor meer km-ers!

Floortje, Merel en vriendinnen haken aan bij het avondmaal zondag en zo sluiten we het weekend in stijl af.

Tot de volgende

Tot volgend jaar TDF en tot volgende maand Maboge met het laatste Ardennen trailweekend van dit jaar😀

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

1 Comment

  • Kevin

    Reply Reply 27 augustus 2019

    Heerlijk om terug te lezen:)!

Leave A Response

* Denotes Required Field