Groetjes uit Lanzarote!

Nu weet ik weer wat er zo tof is aan trailrunnen.

Tempo

Na een tijdje veel verhard te hebben gelopen in Amsterdam merk ik dat het bevrijdend is om over onverharde paadjes te lopen, op en neer, en je niet bezig te hoeven houden met het tempo dat je loopt. Je tempo op de trails is namelijk niet relevant.

Minder kans op overbelastingsblessures

Trailrunnen is een hele andere belasting dan het monotone gebeuk op asfalt. Mijn stelling is dat je met trailrunnen minder kans hebt om geblesseerd te raken dan hardlopend op de weg (als je niet door je enkels gaat door losse stenen en boomwortels, worden je enkels ook sterker😃). Je gebruikt je lichaam meer gevarieerd. Dus ga trailrunnen!

Ga je mee genieten van de natuur?

Wil je dit ook een keer ervaren hoe het is om te lopen over supermooie paadjes en lekker op en neer te gaan? Kom dan een keertje mee naar een van onze trailrunvakanties in de Ardennen of Spanje die we al weer voor het 5e jaar organiseren.
Dit jaar gaan we mei – oktober elke maand een keer naar de Ardennen of Andalucia😎 🏃‍♂️. Gezellig als je meegaat!
Alles over de Ardennen
Andalucia in oktober
Vragen over de vakanties? Laat het weten!

Vrienden voor het leven

Het is zo tof om te zien dat lopers die een paar jaar geleden voor het eerst over de ongebaande paden liepen op zo een trailrunvakantie nu ultratrails lopen in de bergen. Je blijft elkaar volgen want je wil niets anders meer dan gave trails lopen en als ze samen loopt word je vrienden voor het leven.

Ik ben een mooi weer loper

Veel trailrunners lopen vooral trails in de winter. Ik ben toch meer een mooi weer loper ☀️, daarom organiseren we de Ardennen weekenden altijd van mei-september. Mooi weer is vakantiegevoel. En we hebben altijd geluk met het weer! In Andalucia, waar we inmiddels ook al 2 keer naar toe zijn gegaan, zijn ook schitterende paadjes o.a. door rivierbeddingen. Dit jaar gaan we begin oktober terug naar Andalucia want dan is het gegarandeerd mooi meer (25-20 graden overdag) en hebben we ook wat aan het zwembad.

Canarische eilanden in 2020?

Deze trailrunakanties  zijn er mede dankzij animator, oude vriend en kok Herre. Samen bedachten we het idee om een compleet verzorgde arrangement en begeleiding aan te bieden. Dit is het succesverhaal geworden, ook dankzij partner Amstelfysio die workshops en begeleiding biedt tijdens de trailrunvakanties. Herre is geen hardloper maar houdt net als ik wel van mooi weer en kwam daarom met het idee om onze lange winter te overbruggen met een trailrunvakantie op de Canarische eilanden. Het idee is om dat in 2020 te organiseren. Zou jij mee gaan?

Zie je op de trails, blijf heel en geniet!

Groetjes,

Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

4 Comments

 • Floortje

  Reply Reply 2 maart 2019

  Jazeker dat ik dan mee ga! 🙂 Super tof.

  • Nils

   Reply Reply 5 maart 2019

   😃😃

 • Bert Smit

  Reply Reply 3 maart 2019

  Nils
  Qua idee ben im zowiezo al verkocht

  Moet alleen even zien dit in te passen in het programma voor 2020.

  Aangemeld als vrijwiligger voor de Olympische Spelen te Tokyo.
  Tweede optie in Augustus is Vuelta Start Utrecht.
  Mijn werkgever wil me ook ergens vanaf die tijd in Korea zien

  Ardennen juni anyhow geboekt..

  Mvrgr
  BERT

  • Nils

   Reply Reply 5 maart 2019

   Wow wat leuk Bert! Benieuwd wat het wordt in 2020. En helemaal te gek dat je in juni meegaat, nu al zin in!
   Groetjes, Nils

Leave A Response

* Denotes Required Field