Trailrunnen in Andalucia

Trailen door het Parque Natural de Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama

6-10 november 2024

We lopen onze trails in het schitterende natuurpark Sierras de Tejeda, Akmijara y Alhama. Steile rotshellingen bedekt met dennen, spitse bergkammen, diepe ravijnen en woeste bergbeken, olijfgaarden en ‘Pueblos Blancos‘ (de karakteristieke witte dorpjes); dat is heel kort door de bocht wat je in Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama allemaal kunt verwachten. De zwaarste trail beklimmen we de hoogste piek van het gebergte, de pico Maroma van 2080m.

De trails in de sierra zijn toegankelijk, soms ook technisch. De trails van dag tot dag hebben behoorlijk wat hoogtemeters met 500 tot 1750hm/ dag. Door droge rivierbeddingen, over schitterende bergkammen, verrassende bossen, door de rivier Chillar, finish aan het strand met duik in zee en we nemen dus de hoogste piek van de sierra!

Samen maken we er een geweldige trip van. Ga je mee?

Sierras de Tejeda

Voor wie?

Je haalt het beste uit het trainingskamp als je makkelijk 60+ minuten kunt hardlopen en minimaal een halve marathon hebt gelopen.

Trailrunervaring is niet vereist, dat kun je juist opdoen! Ben je een ervaren trailrunner zal je zeker ook aan je trekken komen:-)

Alle trails zijn optioneel, dus wil je een rustdag inlassen is dat helemaal prima. Je kunt er ook heerlijk wandelen, een dagje aan het zwembad liggen of een extra dagje naar het strand gaan.

We lopen elke dag trails van 11 tot 25km met behoorlijk wat hoogtemeters en meerdere afstandsopties. We leggen de trails zoveel als mogelijk rennend af en dat doen we in tempogroepjes. Regelmatig hiken we, bijvoorbeeld langs technische paadjes en lange beklimmingen. Ook stoppen we regelmatig om te genieten van het uitzicht of om te foerageren.

Houd er rekening mee dat je per trail ongeveer 3-6 uur onderweg bent.

Begeleidingsteam

Je begeleidingsteam voor deze trip in 2024: tempoleiders ultra-Floortje en Irene, fysio en ultra-Frans, coach Nils en chefkok Dirk

Wat vinden we verder belangrijk?

In workshops en op de trails besteden we veel aandacht aan hoe je loopt. Daardoor word je tijdens dit weekend een betere trailer, die gemakkelijker stijgt en daalt! Te gek toch?

Programma (5 dagen)

Dag 1 (woensdag) reisdag, verzamelen en vertrek Schiphol, aankomst in Malaga, transfer met huurauto’s met aankomst rond 12:30 in onze villa in het witte dorpje Alcaucin. Eerste trailtje, workshop stijgen en dalen.

Dag 2 (donderdag) we rijden naar de cuevas de Nerja en lopen daar de “Nerjatrail” met verschillende afstandsopties 11-21km (en 600-1500hm). Lunch in de villa, workshops hardlooptechniek en blessurepreventie, loopanalyse.

Dag 3 (vrijdag) Frigiliana – Nerja 16km/ 600hm met fraaie bergkammen en dan dwars door de rio Chillar afdalen naar het strand van Nerja voor een duik in zee en tapas lunch. Middag: vrij met strand of wat je wil

Dag 4 (zaterdag) de top trail! Vanuit onze villa (dat ligt op 400 meter hoogte) trailen we naar de top van de pico Maroma 25km/ 1780hm! Dagvullend programma.

Dag 5 (zondag): trail Cannillas van 6, 13 of 20km 200-1000hm. Lunch in villa en vertrek naar luchthaven Malaga rond 23:30 landen we weer op Schiphol.

Workshops

Tijdens ons verblijf krijg je verschillende workshops:

  • Stijgen en dalen op de trails: hoe beweeg je technisch vlot over de trails, waar let je op en wat probeer je te vermijden.
  • Hardlooptechniek
  • Blessurepreventie

Verblijf

We verblijven in hotel/ appartementen casa Flores met verwarmd zwembad in het mooie bergdorpje Alcaucin op 45 autominuten van Malaga Airport. Er is plaats voor 20 lopers.

Het huis heeft veel kamers en badkamers (soms delen) en een zwembad met schitterend uitzicht.

Mooi terras om buiten te eten als het weer het toelaat

Vanuit onze accommodatie starten drie trails, we pakken 2 keer de auto.

Er zijn 1 en 2 persoonskamers

Heen- en terugreis

De vliegreis vanaf Schiphol en transfers ter plekke zijn inclusief.

De kosten en aanmelden

€ 1025,- toeslag 1p kamer €100


Inclusief:


-5 dagen / 4 overnachtingen heerlijke vakantiewoning
- retourvlucht Schiphol - Malaga met Transavia
- transfers van en naar onze vakantiewoning en trails (we huren auto's)
- 1- of 2- persoonskamer met douche/ wc
- sommige kamers gedeeld sanitair (ruim aanwezig)
- badhanddoeken en bedlinnen
- op basis van vol pension all inclusive (ontbijt, lunch, diner)
- met dieetwensen kan rekening worden gehouden
- drank bij maaltijden en daarbuiten, inclusief
- workshops ter plaatse


Exclusief:


- extra koffer +/-€60 voor 15kg
- Lunch dag 3 op finishlocatie aan het strand in Nerja
- diner dag 4 in lokaal restaurantje
- kosten reis- en annuleringsverzekering (we adviseren elke trailer de reisverzekering van de NKBV af te nemen).

Aanmelden
Aanmelden 1p kamer

Datum en uitrusting

Reisgegevens

6-10 november 2024

Casa Jardin y Olivar

Camino de la Pia 7
Alcaucin

Verplichte uitrusting:

Mobiele telefoon

Drinksysteem voor minimaal 2 liter

Trailschoenen

Tussenlaag en regenjack

(nood)Fluitje en nooddekentje

Hier kun je nog even de algemene voorwaarden en de annulerings voorwaarden teruglezen.

Wat deelnemers zeggen van bijvoorbeeld onze trailrunvakanties