Wijze loper Lee Kwan

Hoi, ik ben Lee Kwan

Nooit eerder heb ik begrepen wat de lol van hardlopen is. Meerdere keren heb ik het geprobeerd. Op sleeptouw genomen door fanatiek hardlopende vriendinnen, maar na 500 meter hield ik het telkens voor gezien. Vermoeiend en saai dat gesjok langs de weg. Dan liever een sport met een bal!
Toch laat het mij niet los. Zoveel mensen doen ‘het’. Waarom lukt het mij niet om het leuk te vinden en door te zetten?

Zo maar onverwacht is het toch gebeurd: afgelopen najaar werd ik besmet met het hardloopvirus. Met een vriendin besluit ik een laatste poging te wagen. Maar dan echt, in een loopgroep, om een goede techniek te leren. Ook omdat ik al jaren last heb van mijn knieën door een overdosis aan tennis. En zo ben ik bij Nils terecht gekomen.

Door de geleidelijke opbouw van de trainingen en natuurlijk het enthousiasme van Nils haak ik niet af. Sterker nog, ik begin lopen steeds leuker te vinden en geniet ervan om buiten te zijn, zelfs als het regent en waait!

Wat een kick toen ik voor het eerst drie kilometer onafgebroken rende. Daarna mijn eerste wedstrijd van vijf kilometer en vervolgens tien kilometer bij de Vondelparkloop.
Waar ik nu stiekem aan denk is de halve marathon van Amsterdam. Ik ga er voor trainen, maar als wijze loper denk ik ook aan rust en herstel.

En de pijn in mijn knieën? Die is zo goed als weg! Dankzij de juiste looptechniek. Die gebruik ik nu ook bij tennis waardoor ik veel sneller ben en mijn knieën minder belast. Een fijn gevolg van het hardloopvirus! Dank daarvoor Nils!

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field