Wijze loper Erik

Hallo, ik ben Erik

Ben ik wel goed wijs dat ik hardloop? Nou ja, sommige mensen vinden het niet maar die hebben het niet geprobeerd hahaha.

Ik loop nu sinds 2010 regelmatig, eerst met een andere loopgroep en sinds ik Nils heb ontmoet samen met hem.

In het begin natuurlijk veel te hard van stapel want man wat een progressie maakte ik! Met vervelende achillespees blessures tot gevolg; ik had nog wel wat te leren om vooral wijs te lopen.
Leren langzaam lopen, wedstrijd opbouwen, op hartslag lopen, steeds meer goede techniek onder de knie krijgen en heel veel lol samen met loopmaatjes hebben.

Lopen ging dus steeds makkelijker en soepeler en toen….brak ik mijn voet met wedstrijdzeilen.
Na 14 weken gips zag mijn been eruit als een doorgekookte spaghetti sliert. Intensief revalideren dus.

Dik een jaar later kan ik zeggen…I’m back 🙂
De ene pr na de andere sneuvelt met als voorlopige hoogtepunten de Trail des Fantômes in de Ardennen van 20km in 2:32:36 en de Devil’s trail op de Utrechtse Heuvelrug van 26,6km in 2:36:38.
Helemaal blessure vrij en heel veel zin om aan halve marathons mee te doen. Wat voor tijd ik op de weg kan neerzetten? Voorlopig mik ik op 1:45:00 en met de begeleiding van Nils en Frans kom ik een heel eind.
Wat ik echt een highlight in mijn week vind zijn de zondagse duurlopen. Je leert de mooiste natuurgebieden kennen en kijk ik echt naar uit.
Ben ik een wijze loper? Wijsheid komt met de jaren…maar met goede begeleiding gaat dat een stuk sneller.

Groet, Erik

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field