Hardlooproute: Voetstappenpad Hilversum

Een ronde van ongeveer 27 km om Hilversum!

Vorig jaar liepen we deze voor de eerste keer. Het is een bestaande historische route, prima aangegeven met deze markeringen.

Waar de officiële route start weet ik niet maar wij starten hem bij de parkeerplaats naast restaurant De Rading, adres: Utrechtseweg 140, 1213 TZ Hilversum. Dit ligt op 800 meter van NS station Hollandse Rading.

We lopen het rondje tegen de klok in en dan kom je na ongeveer 15 km station Hilversum Mediapark. daarna is het 1 km terug naar start.

Een hele mooie afwisselende loop met veel bos een hei. Op een stukje van 2-3 km verhard door Hilversum is alles onverhard met bospaden, grindpaden, zandweggetjes.

De te lopen afstanden zijn: 27, 15 en 12 km, na km punt 15 loont het de moeite om er evt, nog een heen en weertje aan te plakken in het Spanderswoud.

Ondergrond: zo’n 80% onverhard met bospaden, grindpaden, hei (zand) en 20% verhard.

GPX tracks downloaden

Hieronder kun je de gpx file downloaden!

Zandvoort – Amsterdam

Startpunt is de parkeerplaats naast restaurant de Rading, Utrechtseweg 140, 1213 TZ Hilversum.

Route

We starten vanaf de parkeerplaats en lopen over een verhard stuk naar de spoorwegovergang. Over het spoor direct linksaf begint het trailplezier over mooi bospad dat iets omhoog gaat de Lage Vuursche in.

Rond km 9 kom je op de Zuiderheide met mooie zandpaden en heide.

Na de oversteek van de N625 kom je op de Westerheide en Bussumerheide. Op zo een mooie zondag gezellig druk met wandelaars.

Op km 15 steek je het spoor over en kun je de trein nemen, of je loopt door naar het Spanderswoud en door het Korversbos. Dan een stukje door niet het mooiste deel van Hilversum om te eindigen met een mooi stuk Hoordeboegse heide voordat je door weer een mooi stukje bos weer terug bent bij de parkeerplaats.

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

Veel mooie loopjes, geniet, focus en blijf heel.

Groet, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

5 Comments

 • Marco

  Reply Reply 28 april 2019

  Leuk rondje in een afwisselende en mooie omgeving!
  Bedankt voor het gpx bestand!

 • Peter

  Reply Reply 24 april 2020

  Hallo Nils,

  en kleine tip voor de site : bij de trailroute rond Hilversum, het Voetstappenpad, staat als naam van de GPX “Zandvoort – Amsterdam”. De inhoud van het GPX bestand is wel het Voetstappenpad.

  Groeten,
  Peter

 • Matthijs Monster

  Reply Reply 11 oktober 2020

  Hi Nils,

  Gisteren dit rondje gelopen en bij het zoeken naar een gpx-bestand kom ik gewoon op jouw site terecht. Het was een mooie gevarieerde route en ik was blij met de navigatie. Soms vond ik het lastig de paaltjes te zien en dan bood een blik op mijn horloge uitkomst. Ben het met je eens dat het stuk door Hilversum (in je tekst staat trouwens Haarlem) niet het meest insprirerend was. Maar gelukkig kon ik de route afsluiten met nog een mooi stuk over de hei en door het bos. Ik ga hem de volgende keer in omgekeerde richting doen, dat biedt weer nieuwe perspectieven.

  Groet, Matthijs

  PS. Ik las net ook een artikeltje van je op pro-run, leuk. Keep up the good work!

  • Nils

   Reply Reply 11 oktober 2020

   Hi Matthijs, haha leuk man! Thanks voor je berichtje een aangepast:-)
   Groetjes, Nils

 • Niki Mulder

  Reply Reply 1 november 2020

  Hi Nils,

  Super leuk rondje en bedankt voor het delen!

  Groet Niki

Leave A Response

* Denotes Required Field