Hardlooproute: geinige paadjes in het Twiske

Twee mooie trailwaardige rondjes in het Twiske!

We liepen deze op zondag 16 september 2018 terwijl Kipchoge zijn fantastische wereldrecord liep van 2:01:39. Waar was jij toen?

Het eerste rondje lopen gaat door Twiske-Oost, het tweede rondje door West-Twiske. Startpunt is de grote parkeerplaats aan de Sportlaan in Landsmeer (zie kaartje inzoomen). We lopen vooral op semi-onverharde padjes en soms een stukjes grasland. Het eerste rondje is 15 km (ook af te snijden om er 11 km van te maken) het tweede rondje iets minder. Er zijn veel afsnij opties dus alle afstanden zijn ongeveer te maken tot een kleine 30 km. Onderweg weer wat verbeteringen gevonden want er zijn nog een paar mooie paadjes te lopen het verveelt nooit hier.

Startpunt is de parkeerlaats aan de sportlaan in Landsmeer.

De te lopen afstanden zijn: van 27km en vele minderopties met 15 km voor ronde 1, 13 km ronde en alles ertussen.
Ondergrond: wandelpaden semi verhard, weilanden, stukjes veen en hier en daar fietspad.

GPX tracks downloaden

Hieronder kun je de gpx file downloaden!

Twiske

Startpunt is de parkeerplaats aan de Sportlaan in Landsmeer (gratis)

Route

Vanaf de sportlaan kun je gelijk rechts een leuk trailpaadje nemen voordat je bj het Twiske komt:-) Dan stukje fietspad dat je naar Twiske Oost brengt voor het eerste rondje. Fijn dat de Twiske molen weer wieken heeft na de storm van vorig jaar!

Via mooie paadjes lopen vermijden we het mtb parcoursje (druk) en slingeren we het eerste stukje weiland op rond km punt 4 over dat gaat over bruggetjes en stukjes weiland, best leuk! Na een stukje semiverhard pad weer door een hekje voor een mooi stuk onverhard. Hier staan vaak grote grazers de weg te versperren, zo ook deze keer. Hierdoor vinden we een mooi nieuw trailtje in stukje bos!

Nieuw paadje dankzij de grote grazers, we willen immers geen heen en weertje!

Het rondje gaat verder over semi verharde voetpaden en eilandjes

Hier tikken we het meest noordelijke stukje Oost aan en lopen we terug over mooie stukjes pad over veengrond. Hier kan het drassig zijn! Het laatste stuk gaat buitenom over een heerlijk stukje grasland, oppassen met de enkels voor de vele kuilen!

Je kunt terug voor ongeveer 15 km of door voor de ronde Twiske West. Ook een verrassend rondje! Bij het meest noordelijk stukje nog een mooie trail

Toen we hier waren kwam Kipchoge over de finish en liep dus zijn wereldrecord. Jammer om het niet live te kunnen zien maar het was het waard:-)

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

 

Veel mooie loopjes, geniet, focus en blijf heel.

Groet, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

2 Comments

 • Gerda

  Reply Reply 7 maart 2021

  Hai Nils, laatst al de Soesterduinen trail gelopen, vandaag de route in het Twiske. Was weer een mooie, avontuurlijke route! Leuke uitsmijter ook, dat laatste modderpaadje vlak voor de parkeerplaats! Bedankt voor het delen van de gpx! Groetjes, Gerda

  • Nils

   Reply Reply 7 maart 2021

   Haha leuk en bedankt voor je berichtje Gerda:-)

Leave A Response

* Denotes Required Field