Loopwijzer trailrun vakantie Amdalucia

Try out trailrunvakantie Andalucia

 

Nog steeds aan het nagenieten van de try out van onze eerste trailrunvakantie in Andalucia vorige week😃

Met (net als in de Ardennen) Frans van Amstelfysio en kok Herre.

De groep

Loopwijzer Trailrunvakantie Andalucia

En wat een leuke groep lopers was er mee! We gingen voor minimaal 8 deelnemers op deze try out en na 3 dagen hadden we al 10 boekingen! Uiteindelijk gaan we met zijn 16-en met 13 lopers, een leuke mix van Loopwijzerlopers, Ardennengangers en nieuwelingen.

Het verblijf

Basecamp is ons huis in Alcaucin, een klein “wit dorpje” in de bergen van Andalucia op een klein uurtje rijden van de luchthaven van Malaga. Een mooi huis met veel kamers en badkamers en schitterende uitzichten. Volgende keer ligt er wel water in het zwembad, speciaal voor ons!

Trailrun vakantie Andalucia

Het programma – de trails

Op het programma staat elke dag een trail maar je kunt ook een rustdag (strand!) inplannen wanneer je wil. Best spannend ook hoe de trails gaan zijn want we kennen ze nog niet!

Trailrunning Andalucia Frigiliana

Dag 1

De eerst trail is zondag en direct vanuit de villa. Relatief makkelijk (60% grindweg 40% single tracks) 15 km met 800 hoogtemeters. Iedereen is enthousiast over de schitterende omgeving, dat zit wel goed!

Dag 2

Nerjatrail met 16 km en 830 hoogtemeters. Ongeveer 30 minuten rijden vanaf ons huis, startpunt van de route zijn de grotten van Nerja. Hele pittige trail en schitterende omgeving, trails met bos, berg en singletracks. Veel hiken omhoog want behoorlijk steil. Deze houden we er in🏃 !

Loopwijzer trailrun vakantie Andalucia - Nerja

Dag 3

Relatieve rustdag met trailtje van 10 km direct vanuit ons verblijf in Alcaucin. Sommige lopers willen rusten en maken er een kortere wandeling van. Toch ook weer 700+ hoogtemeters

Dag 4

Van Frigiliana (heel mooi dorp!) naar Nerja over de bergen en dan een paar km dwars door rivier afdalen naar het strand van Nerja waar de finish is. 16 km met 600 meter omhoog en 900 naar beneden. Heel bijzonder om door de rivier te lopen! De eerste kilometers in de bergen zijn ook schitterend en aangekomen bij de finish konden we ook nog aan het strand liggen, wat wil je nog meer?

Loopwijzer trailrun vakantie strand Nerja

Dag 5

Vandaag een heen en weertje van 2 x 4 km vanuit Frigiliana naar een bergtop plus nog een rondje van 5 km voor wie wil met 800-1300 hoogtemeters. Pittig, heel mooi en het heen en weertje was meer een hike voor de meesten. In de avond werden we door Bjorn ingewijd in de vegan keuken, iedereen was aangenaam verrast! En we voerden interessante discussies over dierenleed en milieu.

Loopwijzer trailrun vakantie vegan keuken introductie

Vegan keuken geslaagd!

Dag 6

De zwaarste trail hebben we bewaard voor de laatste dag. Direct vanuit ons huis dat ligt op 400 meter hoogte klimmen we naar de pico Moroma van 2000+ meter hoogte (!) en weer terug. Een mooi rondje van 25 km en totaal 1800 hoogtemeters. Schitterende en stoere trail die we in 4-5 uur hebben gelopen. Om de top liepen we in de sneeuw, onderweg kwamen we wilde paarden tegen, en de hele weg zijn er schitterende uitzichten. Deze houden we er ook zeker in en wel op de laatste dag!

Loopwijzer trailrun vakantie Maroma peak

Dag 7

De dag van vertrek. Maar omdat we in de avond vliegen stelt Frans voor om nog een trailtje te lopen (een ander rondje Frigiliana van 18 km en 1200 hoogtemeters). Helden René en Noël gaan met hem mee.

Totaal kilometers

De meeste lopers hebben zo’n 70-80 km met 4000-5000 hoogtemeters gelopen, Frans, Noel en René zelfs 100 km met 6000+ hoogtemeters!

Wat ook gezegd mag worden is dat iedereen heel is gebleven! Er waren wel wat kleine ongemakken maar daar weet Frans van Amstelfysio wel raad mee. En zie dat uitzicht!

Loopwijzer trainingskamp Andalucia met Frans van Amstelfysio

We gaan terug😃

De deelnemers waren erg tevreden en we hebben naast complimenten ook feedback gekregen om het een volgende keer nog beter te maken. We gaan dus terug en wat ons betreft wordt het een blijvertje!

Martine over de trailvakantie in Andalusië

Ga je volgende keer mee?

Zoals het er nu naar uitziet gaan we weer in November 2018 en maart 2019. Wat zou jij dan willen: 5-6 dagen of een volle week?

Hou de trailrunvakantiepagina in de gaten want binnenkort kun je je hier inschrijven voor de volgende Andalusië-trip!

Nog een trailruntip voor het gebruik van je armen

Naar boven: kort fel naar achteren om ritme aan te geven en pasfrequentie hoog te houden, je benen volgen dan vanzelf (echt!)

Naar beneden: armen gebruiken voor controle en balans, om je momentum te beheersen en snel van richting te kunnen veranderen

 

Veel plezier op de trails 😎🏃

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field