Trailrunnen in de Ardennen juni 2017

Net terug van een trainingskamp in de Ardennen:-)

Geslaagd

Het was schitterend weer, we hadden en hele leuke groep lopers en iedereen was blij en gelukkig!

Grote groep lopers

We hadden 28 lopers. Ongeveer 1/3 daarvan wijze lopers en de rest kwamen erbij om mee te gaan door Facebook of viavia. Met de grote groep over de trails ging prima in tempogroepjes met nog eens 5 begeleiders. De logistiek lastige zaterdagtrail (lastig parcours waar je makkelijk mensen kwijt kunt raken) ging goed en de clinics en workshops ook.

Geen erge blessures

Voor het eerst, en dit was de 6de keer dat we een trainingsweekend in de Ardennen organiseren, waren er geen enkelverzwikkingen! Fijn! Frans van Amstelfysio heeft wel behoorlijk wat lopers preventief getaped en behandeld. Top Frans!

Frans in actie om mijn stijve enkel wat te mobiliseren (gelukt)

De koks

Het eten was weer goed geregeld met koks Herre en Arjen met hulpkok Sofie. “zulk lekker en uitgebreid eten had ik niet verwacht, wat heerlijk!” Super gedaan team!!

Het kookteam met de heerlijke oosterse kip

Vrijdag

We beginnen om 17:00 met een relatief makkelijk trailtje direct vanuit het hotel. Je kunt bijna niet verkeerd lopen of je enkel verzwikken. Er zitten wel twee hele pittige beklimmingen in met 12 km en 400 hoogtemeters.

Hier zijn we net “de muur van Maboge” opgeklommen en we missen nog een paar laatkomers

Om 19:45 is iedereen gedoucht, nemen we het programma door en proosten we op een mooi weekend:-)

 

Zaterdag

Misschien wel de zwaarste dag met als basisroute 17 km en 800 hoogtemeters direct vanuit het hotel. Er zijn vandaag een paar echt hele pittige afdalingen + een watercrossing. Er waren wat logistieke uitdagingen maar iedereen kwam aan zijn trekken en veilig terug bij het hotel. Daarna stond de middag in het teken van de videoanalyse en workshops van Frans om tenslotte te dineren op het terras aan de Ourthe!

Eigenlijk hebben we altijd geluk met het weer en dit weekend was echt top met ook warme avonden zodat we lang op het terras konden blijven hangen! Heerlijk met de kabbelende Ourthe op de achtergrond.

Zondag

Voor de trail konden de lopers techniekoefeningen doen bij Nike, Ralf en Nils om direct aan de slag te gaan met de tips uit de analyse van zaterdag. Direct daarna gingen we voor de enige trail waar we een stukje voor moeten rijden, 15 km: de trail om de Lac de Nisramont met een extra heuveltje erin. 16 km met 500 hoogtemeters.  Deze route is zo goed aangegeven dat je niet kunt verdwalen, iedereen kan dus zijn of haar eigen tempo lopen. Er wordt door sommigen dan ook flink doorgetrokken!

Ongeveer de helft van onze gasten vertrekt al op zondag en er boeken ook nog wat mensen bij voor nog een nacht want die willen de bbq en slottrailtje op maandag niet missen:-)

Maandag

Met 11 lopers doen we het laatste slottrailtje om een beetje uit te lopen. Verrassend en ook weer direct vanuit het hotel. 8 km met 500 hoogtemeters. Het is erg warm maar onder de bladeren voelen we er niets van het is zelfs lekker koel!

Om 11:00 zijn we terug en krijgen we nog een paar mooie salades voorgeschoteld. 12:30 is iedereen weer op weg naar huis en leveren we de sleutel om over 4 weken weer terug te komen.

In juli en augustus weer!

Bedankt koks, tempoleiders, trainers, fysio en lopers voor dit top weekend!!

We gaan snel weer in juli en augustus en er is (nu) nog plaats! Ga naar de site voor alle info

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field