Trailrun weekend Ardennen mei 2019

17-20 mei 2019 is het eerste trailweekend van dit jaar en aankomen bij ons hotelletje aan de Ourthe voelt gelijk als thuiskomen😊

Met kok Arjen, Amstelfysio Frans en tempogroepleiders Kevin, Irene en Ralf ontvangen we 22 gasten. Altijd spannend hoe de gasten zijn. Omdat de helft van de gasten eerder is geweest zit dat wel goed.

Dag 1

Vanaf 16:00 druppelen de eerste gasten binnen en om 17:30 maken we ons klaar voor het eerste trailtje. De 1e trail is niet al te lastig, wel wat klimmetjes, waaronder de muur van Maboge, maar niet al te technisch en weinig gevaar voor enkelverstuikingen. Ga je er niet doorheen worden je enkels sterker😊. Ed en Antoinette komen hun revanche halen na een val of verstuiking een vorige keer. Wat opvalt is dat het niveau redelijk gelijk is en hoog ligt, dat belooft!

Hoe leuk, als je samen trails loopt word je vrienden voor het leven, dus na de eerste trail wordt er al weer geanimeerd gekletst en lekker gegeten.

Dag 2

Edwin en Jolijn haken aan en we zijn compleet! Wie een videoanalyse van zijn loopstijl wil wordt gefilmd, en daarna gaan we direct door met tips voor klimmen en dalen. Om 09:00 start de trail direct vanuit het hotel stroomopwaarts de Ourthe op. Daar liggen de mooie single tracks!

S’middags een vol programma met naast lunchen, theorie over looptechniek, de individuele analyses (in groepjes) en de workshop blessurepreventie van fysio Frans. De sauna wordt ook goed gebruikt! In de middag gaat het regenen en houden we het weerbericht voor morgen goed in de gaten. Arjen verwent ons weer met een heerlijke Italiaanse avond. Supergezellig allemaal maar iedereen lag er wel weer vroeg in!

Dag 3

Vandaag is het 20 minuutjes rijden voor de trails bij de barrage van Nisramont. De route hebben we aangepast want door de vele regen en dreigend onweer schrappen we een paar lusjes met hoge pieken en steile dalen. Uiteindelijk is het gedurende de trails droog en is het prima te belopen. Best lekker loop weer!

Een aantal gasten vertrekken na de trail, sommigen boeken nog een nachtje bij😊.

Dag 4

Het slottrailtje is ook direct vanuit het hotel in een gebied heuvelop weg van de rivier en is ook erg bijzonder. We kijken onze ogen uit in het moerassige gebied vol met stroompjes en dammen van bevers. Een mooie afsluiting van een tof weekend!

Zo leuk om de deelnemers te zien genieten van de trails. De lopers die voor het eerst in de Ardennen liepen zijn verkocht en hun hardloopleven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Loopwijzer team!

Bedankt gasten en staf, het was weer te gek om te doen en fijn dat iedereen heel is gebleven. Ik kijk al weer uit naar de volgende weekenden😊

Hier de link naar het aanbod trailrun weekenden en vakanties

Tot ziens op de trails!

Groetjes, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

2 Comments

 • Jeroen Pasman

  Reply Reply 26 mei 2019

  Hi Nils,

  Bedankt voor het leuke trailweekend. Het was een feestje om mee te maken met mooie trails in een super gebied. Ik heb erg lekker gelopen.
  Daarnaast was het hotelletje perfect en smaakte het eten lekker!!

  Het smaakt zeker naar meer.
  Groetjes Jeroen

 • Nils

  Reply Reply 30 mei 2019

  🙂

  Thanks Jeroen en tot snel!

  Groetjes,
  Nils

Leave A Response

* Denotes Required Field