Top weekend in de Ardennen

Wat een feestje: een weekendje heerlijk trailen in de Ardennen met leuke mensen en goed eten.

Vrijdag
Het begint gelijk goed want we hebben geluk met het mooie weer! Begin september, 25 graden met zonnetje. We rijden Maboge binnen waar ons hotelletje met terras aan de Ourthe ligt. Het voelt als thuiskomen, ook voor kok Clara.

Het is 14:00, de gasten en de rest van het team komen vanaf 16:00 zo kunnen we een en ander voorbereiden. Al snel druppelen de gasten binnen. We verwachten een mooie mix van 50-50 nieuwe en terugkerende lopers. Goed teken, er wordt gelijk vrolijk gebabbeld op het terras en er zitten wat gangmakers bij.

Leuke groep!

17:30, het eerste trailtje. We lopen direct vanuit het hotel achterlangs het bos is. Sommige lopers gaan wat hard van stapel maar de trails bepalen vanzelf het tempo. Het is hier een mooi gebied, je komt bijna niemand tegen en hebt meer kans op vossen, herten, zwijntjes of bevers. Niet al te technisch. Redelijk te belopen helling zowel omhoog als naar beneden. 2 uur verder komen de groepjes lopers met grote smiles terug bij ons hotel. De stemming zit er goed in! Tempoleiders Floortje, Frans, Ralf en ik observeren de lopers voor de indeling van tempogroepen morgen en overmorgen. We hebben een mooie groep die lekker door kan lopen, dat belooft!

Creatie van Clara

Clara is ondertussen aan het knallen in de keuken om de hongerige lopers te voeden. Met Clara zit dat wel goed! Tijdens het eten wordt er druk gekletst, er komen nog een paar laatkomers binnendruppelen en we zijn compleet! 23:00 ligt iedereen al weer te slapen😊

Stijgen en dalen: krachtig omhoog en dalen + genieten van de zwaartekracht

Zaterdag
Na een goed ontbijt starten we zaterdagochtend met een paar tips stijgen en dalen. Daarna gaan we trailen langs de Ourthe. Super technisch steil op en neer. Heerlijk. De tempogroepen nemen de extra lus met “de ketting” en ik neem de lopers mee voor de short cut (geen schande) met riviercrossing.

Terwijl ik daar op een paar lopers wacht realiseer ik me wat dat trailrunnen doet met een mens, of met mij in ieder geval😊. Je zorgen, mocht je die hebben, lossen vanzelf op. 1 dag eerder zat ik nog druk te wezen met gedoetjes in Amsterdam en na twee trails ben je helemaal zen.

Uitzicht!!

Terug bij het hotel klaar en lunchen of snelle hap en deel 2 met een makkelijkere ronde van 6 of 12 km extra.  

Frans had hout meegenomen:-)

’s Middag een combi workshop over houding van fysio Frans en daarna praktijk oefeningen icm lopen. De vrije uurtjes worden goed besteed met als mooie afsluiting drie gangen diner van Clara. De stemming zit er goed in iedereen blijft hangen bij het kampvuur!

Casper: “je bent duidelijk nooit uitgeleerd, echt een aanrader en voor herhaling vatbaar”

Zondag
Nog een kleine sessie techniekoefeningen met tips en we gaan voor de fraaie ronde bij de lac de Nisramont van ongeveer 2-2,5 uur. En paar lopers doen de meer opties teruglopen naar het hotel van nog een 1,5-2 uur inc de afdaling met de touwen. De trail van vandaag sla ik over ivm licht gevoelige enkel en dat kan want er staat een TOP team. Terug in het hotel nemen we afscheid van de nieuwe vrienden en zit het weekend er weer op.

het team dit weekend

Op weg naar huis kijken we terug op een geslaagd weekend. Bedankt gasten voor vertrouwen en gezelligheid. Bedankt team! Bij thuiskomst druppelen positieve de reviews binnen en die liegen er niet om, daar doen we het voor.

Gelukkig staat er weer een volgende trip gepland, ga mee!

Groetjes, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field