Speciale gasten 2024

Wow, komende trailrunreizen hebben we (naast het normale gave programma met de mooiste trails, heerlijk eten en top begeleiding met 4 tempogroepen) te gekke speciale gasten die workshops en presentaties komen geven tijdens onze trips:-)

Dit zijn ze

24-26 mei Ardennen: Mikkel Hofstee
7-9 juni Ardennen: Koen de Jong
5-7 juli: Ardennen: Wim Schoots (nog 1 plek)
18-21 juli: Zwarte Woud: Gerard van der Poel

Je kunt alle weekenden nog mee op de laatste plekjes via deze link alle info:-)

Meer over de speciale gasten:

Mikkel Hofstee

Mikkel Hofstee

CEO van Lifeguard, auteur van Oermens 2.0/2.1

Mikkel geeft een workshop over wat we kunnen leren van onze voorouders.

Oermens 2.0/2.1 laat zien hoe mooi het menselijk lichaam, inclusief ons brein, is. Onze miljarden cellen zijn geweldig op elkaar afgestemd en we zijn als mens de meest complexe chemische fabriek op aarde. Helaas zijn onze oeroude genen slecht opgewassen tegen de hoeveelheid prikkels die we in het moderne leven dagelijks te verwerken krijgen. En dat gebeurt op alle vlakken: alles en iedereen wil onze aandacht op gebied van seks, voeding, (niet) bewegen, stress, angst, (social) media, onze telefoon, steriliteit, en roddels. Allemaal zaken die evolutionair herleidbaar zijn. Maar er is hoop omdat we over de unieke eigenschap beschikken om over ons eigen lot als soort na te denken. Mikkel kan in zijn presentaties over verschillende onderwerpen met humor en passie vertellen, maar zoals de oude natuurwetten duidelijk maken: alles heeft consequenties. In zijn verhaal zit altijd een boodschap over hét menselijk dilemma van deze tijd.

Koen de Jong

Koen de Jong

Oprichter van Sportrusten en eigenaar van Prorun en auteur van meerdere boeken.

Koen geeft een workshop over ademhaling.

Over zijn laatste boek “Tem je brein”: de oefening lijkt zo simpel, maar bijna niemand kan het. Iedere keer als ik voor een groep sta (en dat gebeurt geregeld) neem ik twee minuten de tijd om de oefening te doen. Na twee minuten is het altijd hetzelfde liedje: nee, het is niet gelukt. Ook jij kunt het vermoedelijk niet. Ik vraag je niet om de oefening nu te doen, want niemand doet een oefening als ’ie de tekst achterop een boek leest, maar ik laat je graag even weten welke oefening het is: Doe je ogen dicht en observeer je ademhaling in de denkbeeldige driehoek die begint boven je bovenlip en het gebied bestrijkt van je neusvleugels. Je hoeft je ademhaling niet te tellen, je hoeft niets te veranderen, het enige dat je hoeft te doen is je ademhaling observeren. Slechts twee minuutjes. Waarom kan niemand dit? Het kan tien seconden duren, een halve minuut of een minuut, maar ergens in die twee minuten plopt er een gedachte op en ben je niet meer bezig met het observeren van je ademhaling. Nu wordt het interessant. Want wie bepaalt welke gedachte opplopt en heb je zelf invloed op die gedachte? Koen de Jong (1979) is eigenaar van sportrusten.nl; een site over ademhaling, sporten en koud douchen, met een miljoen bezoekers per jaar. De Jong schreef Koud Kunstje (met Wim Hof), Ik, de wielrenner (met Aart Vierhouten), De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Verademing (met Bram Bakker) en Tien dagen stil. Van zijn boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en zijn werk is in meer dan acht landen vertaald.

Gerard van der Poel

Gerard van der Poel

Bewegingswetenschapper, gespecialiseerd in de Inspanningsfysiologie

Gerard geeft een “vooral theoretische” workshop aangevuld met praktijkvertaling naar oefenvormen en trainingsvariabelen.

Hij is auteur van 7 (leer)boeken en van vele artikelen in diverse vaktijdschriften. Hij was hoofdredacteur van het vakblad Sportgericht en werkt sinds 1993 vanuit eigen bedrijf Infomotion op het snijvlak van wetenschap en praktijk. Hij is een zeer ervaren docent en presentator. Hij is expert op het gebied van: Inspanningsfysiologie & Trainingsleer, fitness- en krachttraining, de wetenschappelijke onderbouwing van Stretching, inspanningsfysiologie en beweeginterventies voor patiënten met chronische aandoeningen.

Wim Schoots

Wim Schoots

Hardlooptechniek specialist

Wim geeft het weekend een presentatie over hardlooptechniek en iedereen krijgt van hem een individuele loopanalyse en een techniektraining.

Wim is een ervaren clubtrainer en voormalig technisch coördinator van Atletiekvereniging Phanos. Sinds 1994 geeft hij training. Zijn loopgroep is één van de betere loopgroepen van Nederland en telt een aantal talentvolle jonge lopers van nationaal niveau. Zijn toploper hiep hij afgelopen december in Valencia naar een zeer nette 2:14. Zijn specialismen zijn het langdurig begeleiden van (hardloop)talent naar een hoger niveau, blessurepreventie, looptechniek en specifieke krachttraining voor hardlopers.

Wie wil jij zien?

Groetjes, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field