Hardlooproute: Maxis – Muiden

Dit rondje zou eigenlijk niet op de trailrunblog komen want minder dan 50% onverhard maar de onverharde stukjes zijn te leuk om niet te delen. En als het dijkje terug van Muidenberg aan de andere kant van de Naardertrekvaart ook begaanbaar is langs het gebouw van Rijstwaterstaat dan wordt de route 12 ipv 10 km onverhard dus net 50%.

Startpunt is de parkeerplaats van de Maxis. Vanaf daar via Muiden naar Muiderberg en terug met en extra lusje op het eind om de Diemervijfhoek nog even mee te pakken. Het rondje is 17 km zonder en 21 met de Diemervijfhoek, je kunt er 23 van maken als je nog het extra stukje om het NUON terrein neemt.

Een leuke route over asfalt en onverhard over dijkjes met gaaf uitzicht op het IJmeer en Pampus. In de Diemervijfhoek waan je je in een oerwoud, heel bijzonder.

De te lopen afstanden zijn: 23, 21 en 17 km.

Ondergrond: zo’n 55% asfalt. Het onverharde is gras over dijkjes en stukje bospad in de Diemervijfhoek.

GPX tracks downloaden

Hieronder kun je de gpx file downloaden!

Rondje Maxis – Muiden – Muiderberg

Startpunt is de parkeerplaats van de Maxis, Pampusweg 1, 1398 PR in Muiden

Route

We starten vanaf de parkeerplaats en we lopen eerst het lelijkste stuk heen naar Muiden langs de ventweg van de snelweg. het uitzicht valt hier behoorlijk mee en voor je het weet ben je in Muiden! Maak vooral een lusje van een kleine kilometer in het Muiderslot. Toen wij er de laatste keer waren ging het pas om 12:00 uur open helaas. Maar niet getreurd, direct bij het fort naar links loopt een leuke trail vlak achter het slot!

Via deze trail kom je bij de dijk van het IJmeer.

Na ongeveer 1 km kun je over de grasdijk blijven lopen tot aan Muiderberg ipv de asfaltweg iets lager. Je loopt ook langs een lief huisje en daar is een drinkwaterkraan bij de asfaltweg!

het dijkje langs het IJmeer boven de weg

Bij het bord Muiderberg sla je linksaf voor de terugweg. Je zit hier op km punt 8 ongeveer..Mooie villa’s hier. Je loopt ruim 1 km door richting de Hakkelaarsbrug over de Naardertrekvaart, steekt deze over en gaat naar links langs de trekvaart. Ik heb ooit aan d andere, onverharde, kant van de trekvaart gelopen en kon toen bij het huisje van Rijkswaterstaat niet verder, misschien kan dit nu wel. Wie dit uit wil checken laat het weten in een reactie!

Als je de vaart afgelopen hebt ben je weer in het pittoreske Muiden. Daar pakken we de mooie route langs e haven terug naar de Maxis over de natuurboulevard langs het IJmeer.Op km 16 sla je bij het fietspad linksaf om terug te gaan naar de Maxis. Maar ik zou zeker nog een paar km pakken voor de Diemervijfhoek! Je kunt op de dijk blijven lopen en bij een hek kun je rechtsaf het natuurgebied in.

Het eerste stukje loop je door een bos, en dan nog langs het IJmeer. Daarna is het weer terug over dezelfde dijk naar de Maxis of je pakt nog een paar extra kilometers door om het NUON terrein te lopen.

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

 

Veel mooie loopjes, geniet, focus en blijf heel.

Groet, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field