Revanche op de Sallandtrail

Zondag, 10 maart 2019, lopen we met een paar Loopwijzer lopers de te gekke Sallandtrail.

2 jaar blessureleed

Deze keer een persoonlijk verhaal want ik heb een appeltje te schillen met deze trail. Twee jaar geleden raakte ik hier tijdens de 75 km geblesseerd aan mijn lies. Ik schreef er deze blog over. Als loper heb ik alle fouten gemaakt voor je zodat jij ze niet hoeft te maken😃. Pas sinds 2 maanden kan ik weer echt lekker trainen. Het zat niet in de planning om deze trail te lopen. Maar zo grappig, toen ik een paar weken geleden de Sallandtrailsite bezocht zag ik dat er nog 1 plek voor de 50 km was. Die was voor mij, als training lopen en revancheren! Het eerste grotere doel is “de 60 van Texel” waar we met een flinke groep Loopwijzer lopers aan meedoen en ik ga battelen met fysio Frans.

Genieten

Vandaag wordt genieten! Omdat Irene last heeft van haar enkel heeft support ze ons ipv meedoen, superfijn! Eelco en Casper gaan voor hun eerste ultra (en zijn er helemaal klaar voor o.a. door onze zondagduurlopen👌). Verder ook de Loopwijzer lopers Ed, René, Daniela en Peter. Supergezellig ook om veel lopers tegen te komen die mee waren op een van onze trailrunvakanties! Trailrunnen is zo relaxed, tot vlak voor het startschot is iedereen gezellig met elkaar aan het kletsen!

Niet te snel vertrekken

We worden weggeschoten en hoera, dankzij loopmaatjes Eelco en Casper vertrekken we echt langzaam, zoals gepland. Ik wil echt comfortabel finishen ivm de 60 van Texel over 4 weken. Heel grappig, na de start midden in het veld word ik de eerste 10 km alleen maar ingehaald. Aan het gehijg van de lopers hoor ik dat ze te snel zijn vertrokken en omdat ik nog lekker relaxt loop geeft dit zelfvertrouwen.

Onderweg

Onderweg kom ik veel bekenden tegen waaronder trainingsmaatje Peter die voor de 80 km gaat, gezellig! Die is ook rustig vertrokken, verstandig! Ongeveer halverwege gaat alles nog als gepland. Over mtb paadjes lekker lopen daar waar ik 2 jaar gelden aan het lijden was. Trauma verwerken✔️. Halverwege kom je langs start finish voor een volgend lusje van 25km. Gezellig kletsen bij de foeragering. Alles voelt nog comfortabel! Op 30 km voel ik mijn achilles een beetje maar dat trekt snel weg. En ja hoor na 40 km wordt het toch lastig: stijf! Moeite om de benen op te tillen en gelijk krijgt de mindset een knauw. Waarom doe ik dit, ultra’s zijn niets voor me, skippen die 60 van Texel. Hier haal ik veel mensen in die het blijkbaar nog zwaarder hebben dan ik😂. Ik raak snel uit mijn dip, de laatste km-ers tikken soepel weg en ik weet er zelfs nog een eindsprintje uit te persen🏃‍♂️.

Mission accomplished

Ik ben blij hoe het ging. Afgerekend met mijn Sallandtrauma, veel hardloop vriendjes en vriendinnetjes gezien. En complimenten voor de org en de vrijwillers! Trailrunnen is nog altijd een van de dingen die ik het liefste doe. Gefeliciteerd ook Casper en Eelco met jullie eerste ultra! En  er kan weer vooruit gekeken worden en plannen gemaakt!

Plannen verder dit jaar

Dit voorjaar en zomer heel veel trailen, wat anders 😃😃?

Te beginnen met onze eigen trailrun vakanties (5 x naar de Ardennen en 1 x Spanje). Verder op de (trail)agenda: Teamtrail la Roche, de 60 van Texel, Trail des Ydilles, Koning van Spanje, Trails de Fantomes en pieken op de Tour des Lacs van le grand raid des Pyrenees. Die laatste word ik echt zenuwachtig van met 80km, 5000+ hoogtemeters, 3 cols te beklimmen waaronder de Tourmalet😅. Kicken om ergens aan te beginnen waarvan je niet weet of je het kunt.

In het najaar ga ik bewijzen dat je sneller wordt van trails lopen met een (voor mij) snelle najaarsmarathon (van Amsterdam met hopelijk heel veel Loopwijzer lopers!)

Nu ben jij aan de beurt

Ik ben benieuwd naar jouw plannen want doelen stellen werkt! Waar laat jij je door motiveren? Laat het weten in een reactie. Boek jij geen progressie meer of heb je motivatieproblemen? Ga trailrunnen en ga mee met een van onze trailrunvakanties😉 succes gegarandeerd!

Zie je op de trails, blijf heel en geniet!

Groetjes,

Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

19 Comments

 • Bastiaan

  Reply Reply 13 maart 2019

  Goed om te horen dat je weer helemaal op de been bent. 2 jaar is echt lang om niet voluit te kunnen gaan. Mooi dat je dit persoonlijke verhaal deelt.
  Succes met trailruns

  • Nils

   Reply Reply 13 maart 2019

   Bedankt Bastiaan,
   Het was ook echt lang!
   Hoe staat het met jouw hardloopleven:-)?
   groetjes, Nils

 • Koen

  Reply Reply 13 maart 2019

  Mooi verhaal Nils! Hulde. Hulde. Hulde. Inspirerend, dank voor het delen.

  • Nils

   Reply Reply 13 maart 2019

   Graag gedaan Koen! Tot ziens op de 60 van Texel:-)

 • Kevin Stroek

  Reply Reply 13 maart 2019

  Gaaf om te lezen over je revanche Nils! Je hebt een mooi jaar voor de boeg!

  • Nils

   Reply Reply 13 maart 2019

   Zeker Kevin, nu jouw revanche nog!

 • Jans Berghuis

  Reply Reply 13 maart 2019

  He Nils leuk dat je er was. En inderdaad waarom doen we dit? Afzien heeft iets en na een paar dagen herstel kijk je terug op een mooie dag in een mooie omgeving. Veel succes op de 60 van Texel!!

  • Nils

   Reply Reply 14 maart 2019

   Zo werkt het inderdaad elke keer weer haha. Leuk je even te treffen en tot een volgende!

 • Petra de Lange

  Reply Reply 13 maart 2019

  Hoi Nils, heerlijk voor je dat je weer onbezorgd kunt lopen. Er zijn nog veel mooie trails te ontdekken. Geniet ervan! Sportieve groet, Petra

  • Nils

   Reply Reply 14 maart 2019

   Dank je Petra! Hopelijk tot snel op zo een nog te ontdekken trail:-)

 • Gina

  Reply Reply 13 maart 2019

  Fijn dat de trails weer lukken. Ik hen 4 keer Texel gelopen. Mooie ervaring. En 2. Keer Salland 1×50 1×75 ik zie je op 14 juni. Ben erg nieuwgierig naar het weekend

  • Nils

   Reply Reply 14 maart 2019

   Wow, 4 x Texel! Leuk dat je in juni meegaat, nu al zin in:-)

 • Ingrid

  Reply Reply 13 maart 2019

  Fijn en ook goed om je persoonlijke verhaal te horen. Leer ik ook van als beginnende loper. Trailrunnen lijkt mij in de toekomst ook wel wel wat. Heb alleen wat moeite met keuzes maken, want ik vind zoveel sportieve evenementen leuk om te doen.

  • Nils

   Reply Reply 14 maart 2019

   Is te gek Ingrid en eenmaal getraild wordt keuzes maken makkelijk want je wil niets anders meer:-)

 • Jasper

  Reply Reply 13 maart 2019

  Leuk filmpje, inspirerend!

  • Nils

   Reply Reply 14 maart 2019

   Top Jasper:-)

 • Floortje

  Reply Reply 14 maart 2019

  Wauw super Nils! Tof filmpje, en wat een mooie plannen. Ik haak zeker een paar keer aan! Eerst Ardennen in mei 🙂 genieten!

  • Nils

   Reply Reply 14 maart 2019

   Heel tof dat je weer mee gaat Floortje:-)

 • Petra

  Reply Reply 14 maart 2019

  Wat fijn voor je Nils dat je lekker gelopen hebt en zonder pijn. De “mind”is nog wel een gek ding af en toe maar jij laat je toch niet foppen door jezelf! Ook leuk dat jullie daar met wat meer lopers waren, de foto’s zagen er Gezellig uit. En nog mooie dingen in het verschiet, tot gauw!

Leave A Response

* Denotes Required Field