Hardlooproute: Heemskerk

Bos, duin en strand!

Nog een van mijn favorieten, mooie afwisselende route met veel afstandsopties!

We liepen hier afgelopen weekend een rondje van 21 km, maar er zijn diverse opties om eerder af te slaan of verder door te gaan om er bijvoorbeeld 15, 21, 26 of 32 km van te maken. het was warm, zonnig en helder en met name het strand was daarom schitterend. De bossen brachten de nodige verkoeling, na het lopen wel goed op teken checken!

15, 21, 26 en 32km (allen rondjes met start en finish zelfde punt)

TCX tracks downloaden

Hieronder kun je de gpx files downloaden!
15 km
21 km
32 km

Startpunt is de parkeerplaats bij de Patatoloog :-), Rijksstraatweg 122a 1968LL Heemskerk. Ze verkopen er ook dagkaarten voor het duingebied a 1,80.

De ronde is ruim 90% onverhard over bospaden, duinpaden en strand.

Beschrijving ronde

Start bij de Patatoloog, steek de Rijksstraatweg over en ga gelijk links de duinweg in. Sla direct het eerste pad linksaf en de trails kunnen beginnen 😎. De eerste 4 km is het vooral in het bos over bospaden, daarna wordt het wat meer open hier en daar.

 

Na 6 km loop je door Wijk aan Zee (dat ik naast de Hoogovens ken van het elite en mega amateurevent schaaktoernooi Hoogovens, Corus en nu Tatasteelchess) naar het strand. Op het strand aangekomen ga je noordwaarts, lekker want dan zie je de hoogovens niet.

Na resp. 3, 5 en 10 km neem je een strandopgang richting de duinen om terug te gaan. Pittige klim en daarna door de mooie duinen met wat watertjes terug.

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

 

Veel mooie loopjes, geniet, focus en blijf heel.

Groet, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field