Je grenzen verleggen? Kwestie van mindset!

Grenzen verleggen geeft een kick. Dus na de marathon komt de ultra. Misschien heeft het er mee te maken dat het steeds lastiger wordt om met de loop van de jaren sneller te worden maar verder gaan wordt steeds leuker!

Mentaal weerbaarder

Tijdens het lopen van een ultra ga je mentaal vaak door de diepste dalen om daarna weer vrolijk fluitend verder te gaan. Heel fantastisch en bijzonder. En het lopen van absurd(?) lange afstanden maakt je mentaal weerbaarder is mijn ervaring.

Langzaam hardlopen- best wel lastig

En de grap is dat hoe verder ik ga ik minder last van pijntjes en blessures heb! Hoe dat? Mijn stelling: ultra’s loop je langzaam en van langzaam hardlopen raak je niet geblesseerd. De sleutel: technisch actief langzaam hardlopen (en dat is best wel lastig!). En je wordt en misschien nog wel sneller van ook- van dat langzame hardlopen, ik wel tenminste:-).

Mindset!

Komende zaterdag gaat een grens weer een stapje verlegd worden met de 75 km Sallandtrail.

Hoog tijd om de juiste mindset te krijgen. Want die is noodzakelijk- en nog niet helemaal aanwezig. Wat bij mij werkt is doelen uitspreken en er over te bloggen. 75 km Salland dus, deze is dus voor de juiste mindset:-) Komen ze:

  • Uitlopen en zo niet no worries!
  • Langzaam aan
  • Kletsen onderweg en nieuwe vrienden maken
  • Genieten van de Sallandse heuvelrug
  • Eten eten en nog eens eten

Live te volgen

Voor het thuisfront zet ik zaterdag de Garmin livetracker aan op Facebook dus je kunt me volgen. Dat is namelijk best wel geinig.

Afgelopen weekend zat ik veel achter de PC naar stipjes op een kaart te kijken om de helden van de Legendstrails (check de kalender ze hebben gave dingen!)  live te volgen over hun 250 km(!) door de Ardennen. Ik kom dus net kijken in ultraland met die 75 km haha. Maar het smaakt nu al naar meer!

Ben je in voor avonturen, go for it. Ga voor een lange afstand! Ik zeg plan een mooi doel, spreek het vooral uit! Dus leuk als je in een reactie hieronder aangeeft welke grens jij gaat verleggen.

Focus, plezier en blijf heel!

Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field