De vraag die je jezelf moet stellen om niet geblesseerd te raken

Dit moet ik even delen. Deze week met alle groepen veel herhalingen (bijna) voluit meerdere herhalingen sprinten. 0 blessures. Maar wel bijna de helft van de lopers die de training vroegtijdig afbrak. En daar ben ik blij en supertrots op. Dat mijn lopers in staat zijn om zichzelf de vraag te stellen of het verstandig is om door te gaan met nog een herhaling of beter de training af te breken.

Het enige wat je hoeft te doen is jezelf deze simpele vraag te stellen.

Word ik van nog een herhaling beter?

Moe zijn mag hé, “vollopen van de benen ook” daar gaat het niet over.

Waar het om draait is het sluimerende pijntje dat zich gedurende de training begint te roeren. Stop je op tijd is er niets aan de hand. Gooi je er dan nog een (of meer) herhaling(en) tegenaan? Dikke kans dat je er slechter van wordt, meer hersteltijd nodig gaat hebben, waardoor je langer moet wachten totdat je weer kunt trainen. En dat wil je niet. Toch gebeurt dit veel te vaak. Hoeft dus niet!

Het woord is aan jou

Herkenbaar? Stel jij jezelf wel eens deze vraag? Praat mee onder deze blog!

Like en share deze blog

Wil je deze blog liken en delen op Facebook? Dan zien jouw vrienden ook de trainingstips om je als loper te blijven ontwikkelen en je helpt mij ook weer😀.

Geniet, focus en blijf heel!

Groetjes,
Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

1 Comment

  • Richard Vernimmen

    Reply Reply 8 december 2019

    Als ik merk dat ik bij herhaling veel aan souplesse en techniek moet inboeten is dat voor mij het moment om te stoppen.
    Vermoeidheid kan m.i. leiden tot verval van techniek maar als je je mentaal sterk maakt en je daar overheen zet dan kun je ervoor zorgen dat je toch (technisch) sterk blijft lopen. Ik heb enkele keren tegen de grens aan gezeten, maar op dat moment gaf de trainer al aan dat het genoeg waa dus wat dat betreft is er een goede controle open bevestigd dat ook mijn eigen gevoel op dat moment.

Leave A Response

* Denotes Required Field