Hardlooproute: Bussum Zuid – Amsterdam

Een van A naar B loop, met de trein en hardlopend via trainstations teug. De eerste 9 km zijn vooral onverhard, daarna meest verhard.

We lopen deze een keer per jaar en telkens is het toch weer een verrassend mooie route! De eerste etappe van Bussum – Zuid naar Weesp is 15 km, daarna via de NS stations van Diemen, Sciencepark, Muiderpoort naar Amsterdam CS om er 32 km van te maken. De eerste 9 km onverhard over bospaden en de Dammerkade is mijn favoriet! Daarna dus verhard via de stations door naar Amsterdam.

De route van 15 (Weesp), 25 (Diemen), 27 (Science Park), 30 (Muiderpoortstation) of 32 km naar CS:

GPX tracks downloaden

Hieronder kun je de gpx file downloaden!

32 km

Startpunt is NS station Bussum Zuid, eindpunt een ander NS station.

Beschrijving route

Start bij NS station Bussum Zuid en je loopt gelijk de hei op! Na een km loop je het bos in langs het Spanderswoud gevolgd door de buitenplaatsen Bantam en Schaep en Burgh.

 

Daarna ga je richting de Ankeveense plannen en kom je o.a. over de Dammerkade, mijn favoriet van deze route, ruim 2 km lang!

 

Daarna ga je over wat fietspaden richting Weesp voor de eerste stop. Na Weesp loop je een stuk langs het spoor en ga je het Amsterdam Rijnkanaal over, via een poldergebiedje (Hooiweg) terug nar het kanaal om het paadjes langs de rivier de Diem te nemen (ook een leuke!)

De laatste kilometers gaan eerst door Diemen en dan door de sportvelden van Middenmeer door de stad naar de stations Sciene Park, Muiderpoort en CS.

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

 

Veel mooie loopjes, geniet, focus en blijf heel.

Groet, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field