Hardlooproute: de Bosdijk, Wilnis en de Nieuwer ter Aa

Geinige paadjes tussen de weilanden!

Verrassende paadjes tussen de weilanden en over de oude Haarlemmermeer spoorlijn.

Wij doen hier meestal deze twee rondjes, lekker afwisselend en met veel afstandsopties. Deze keer bijvoorbeeld een rondje van 16 km gevolgd door een rondje van 10 km. Onderweg naar het startpunt bij de Bosdijk (Nieuwer ter Aa) denk je dat het saai gaat zijn want het is vlak en open met veel weilanden. Hoe anders is de route:-)

10, 16 en 26 km (twee rondjes, van 16 en 10 km)

GPX tracks downloaden

Hieronder kun je de gpx files downloaden!
10 km
16 km

Startpunt rondes is de parkeerplaats in het recreatiegebied aan de Bosdijk, Nieuwer ter Aa. Er zijn hier meerdere parkeerplaatsen. Als je vanaf de A2 komt en afslag Breukelen neemt is het de eerste parkeerplaats links als je komt aanrijden.

De ronde is 60% onverhard over single tracks, bospad, weiland, gindpad (de oude spoorlijn) en asfalt.

Beschrijving rondje 16 km

Start bij de parkeerplaats en de eerste drie kilometer zijn vooral verhard, dan sla je rechtsaf een mooi paadje langs sloot, let op tijdens het broedseizoen is er geen toegang (dan kun je ee stukje verder lopen en fietspad nemen parallel (ook geen straf want best mooi).

Na 2 km loop je door Wilnis en pak je gedurende een kilometer of 5 de oude Haarlemmermeer spoorlijn. Aan het eind van de oude spoorlijn sla je rechtsaf en pak en na een paar honderd meter verharde weg het trailpaadje link van de weg. Dit is het leukste trailtje van de route, ook al is ie maar een kilometertje lang.

Terug bij de parkeerplaats kun je er nog een rondje van 10 km achteraan plakken. Ook heer weer veel grappige paadjes tussen de weilanden en langs slootjes! Let op, op km 3,5 moet je eerst de brug over en dan pas het paadje nemen. Als je de andere pakt loop je door de achtertuin van bewoners. Aan et eind van het paadje pak je de trekpont om het pad weer op te pakken:-)

Daarna wordt het paar kilometer over paadjes en dijkje, langs water die drassig kunnen zijn en dan is het best pittig!

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

 

Veel mooie loopjes, geniet, focus en blijf heel.

Groet, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field