Mijn beste hardloopmaatje (is een schoen)

Yeah, ik ben blij!

Meest favoriete schoen ever

Mijn meest favoriete hardloopschoen ever loopt nog steeds heerlijk! En waarom is dit zo bijzonder? Na een geslaagde Amsterdam marathon 2016 heb ik ze angstvallig bewaard in de schoenenkast. Om ze niet verder te verslijten want ze lopen zóooo lekker. En met hun 3 jaar oud en 1500+ km-ers zijn ze niet lang meer houdbaar, mijn Hoka Stinson 1e versie die niet meer gemaakt wordt…

Dit is em dan de Stinson Lite die gemaakt is voor mijn voeten

Afgelopen week stond er een duurloopje op asfalt op het programma en haalde ze voor deze gelegenheid, na 9 maanden in de kast, uit de kast. Wauw, ze lopen nog steeds goddelijk! Hoe is het mogelijk!

En waarom nu zo blij? Met mijn, laten we zeggen gevoelige voeten, is schoenenkeus voor de komende Amsterdam marathon een issue. Want ja er gaat dan weer geknald worden en sneller dan de 2:59 nog wat van vorig jaar, slik. De schoen is alvast geen issue meer: het worden de gouden ouwe Hoka’s. En ze gaan tot dan de kast weer in om ze zo goed mogelijk te conserveren.

Opvolger

In mijn zoektocht naar een nieuwe favo schoen is mijn schoenencollectie omgevormd naar Hoka-only. Er zitten er een paar tussen die lekker lopen maar tot nu toe is het nèt niet. Andere schoenenmerken komen er bij mij niet in de buurt.  Je kunt me een Hoka ambassadeur noemen (officieus – puur uit liefde voor de schoen), ik zweer er op en steeds meer van mijn lopers lopen er mee weg:-)

Hoka collectie al weer 10 paar:-)

Na de marathon

Tot de Amsterdam marathon zit ik goed. Voor daarna: help! (ik gok een Hoka:-))

Herken je dit?

Je hebt een favoriete schoen, die wordt niet meer gemaakt wordt en de opvolgers zijn niet meer hetzelfde. Hoe ga jij daar mee om? Plaats je reactie hieronder!

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field