Hardlooproute: Almere – Almere

Deze keer een mooie “van A naar B” loop. We liepen hem 2 juni 2019 (met 30+ graden!) voor het eerst en het is een blijvertje:-)

Dit is de MST route waar we er drie van hebben gemaakt voor de minderopties naar stations centrum (15k) en Buiten (24k).

Startpunt is NS station Almere Poort. En er zijn de volgende opties door te lopen naar:

 • station Almere Centrum (15 km);
 • Almere Buiten (24 km), en;
 • Almere Oostvaarders (32 km).

De routes gaan over veel single tracks, bos en soms stukken verhard. Rond de 75% is onverhard. Veel stukken grasland waar je echt moet uitkijken dat je niet door je enkels gaat (en als je er niet doorgaat worden ze sterker😂)

Hieronder kun je de gpx file downloaden!

Almere Poort – Almere Centrum
Almere Poort – Almere Buiiten
Almere Poort – Almere Oostvaarders

Startpunt is NS station Almere Poort (je kunt hem natuurlijk ook in tegengestelde richting lopen)

Route

We starten vanaf het station en binnen een kilometer zit je al in het groen. Een kleine kilometer verder een hek over om de trailfun te laten beginnen:-) Over een hoge stelling om het hek te passeren maar hoeft niet want 10 meter verderop is een hek dat gewoon open kan.

Een paar kilometer lopen we over een grappig parcours met gras en over bruggetjes en langs watertjes met kwakende kikkers.

De bruggetjes zijn leuk, dan heb je ook wat uitzicht.

Na km 12 nemen we afscheid van de groep lopers die afslaan naar station Almere Centrum. De mooie tracks blijven elkaar opvolgen!

Met hier wat meer schaduw en dat is welkom met de temperatuur die inmiddels boven de 30 graden zal zijn. We maken een extra lusje van 500 meter naar de uitspatting de Kemphaan voor afkoeling, waterzakken vullen en een ijsje. Bijzonder mooie locatie en ze bereiden gerechten van meelwormen!

We gaan weer door over mooie tracks en de meeste lopers die overblijven vinden de 24 km wel voldoende.

We lopen ook nog langs de opvang voor de chimps echt gaaf!!

Er was nog veel moois te beleven maar door het warme weer werden we steeds stiller en vergeten te fotograferen:-) Zo heb ik ook het kasteel dat niet afgemaakt is omdat het geld op was gemist!

Vincent en Petrus gingen door voor de hele route “behoorlijk wat verhard” maar het bos aan het eind maakt dat weer goed.

Het was een mooie route en we komen hier zeker voor terug!

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

 

Veel mooie loopjes!

Geniet, focus en blijf heel,

Groetjes, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

3 Comments

 • F Lopes da silva

  Reply Reply 18 mei 2020

  Hoi ik ben Fabiane,
  Ben net komen wonnen in Almere.
  En ik vind super leuk om hart te lopen! Na mijn zoek tocht ben ik u web site tegen gekomen! Ik ben een jaar geleden Gestopt met hardlopen zou graag weer willen beginnen, Hoe werk het als ik del wil nemen aan u programma?
  Ik hoor graag
  Groetjes
  Fabiane

  • Nils

   Reply Reply 19 mei 2020

   Hoi Fabiane,
   Leuk je vraag! Voorlopig geven we alleen training in Amsterdam! Er lopen ook een paar Almeerders mee en jij bent ook welkom en als je in Almere wil trainen kun je beter bij je in de buurt zoeken:-)
   Loop ze en groetjes, Nils

  • Erik Huisman

   Reply Reply 18 juni 2020

   Hoi Fabiane,

   Er is een hele leuke loopgroep in Almere voor alle type lopers (van beginners tot ver gevorderden) Just Run genaamd. Daar is men voorzichtigaan weer begonnen met hardlopen (met de RIVM-richtlijnen in acht neming).

   Kijk eens op https://www.facebook.com/justrunalmere/

   Met vriendelijke groet,

   Erik.

   P.s. Welkom in Almere 🙂

Leave A Response

* Denotes Required Field