2 jaar Loopwijzer

Joehoe, Loopwijzer is vandaag jarig!
14 juli 2014 schreef ik Loopwijzer in bij de KvK en eigenlijk had ik geen flauw idee wat me te wachten stond. Een mooie gelegenheid om terug te kijken en toekomstplannen te delen!

Hoe het allemaal begon
Ruim 10 kg zwaarder startte ik in april 2008 met hardlopen. Tegelijkertijd stopte ik met roken. Het is fantastisch om te ervaren hoe snel je fit kunt worden met hardlopen. Van niet eens 500 meter kunnen hardlopen naar een marathon in 2010. In 2011 liep ik de marathon in 2:59.

Ondertussen had ik fijne loopmaatjes gevonden en gevraagd en ongevraagd begon ik ze van adviezen te voorzien. Het was dan ook logisch dat ik snel zelf trainer werd bij een loopvereniging. Training geven vond ik zo leuk dat ik er meer van wilde weten, en ben daarvoor een opleiding gaan doen. Daar kwam ik er achter dat ik gemaakt ben om hardlooptrainer te zijn:-). Omdat ik niet helemaal happy met mijn kantoorwerk was, was de keus snel gemaakt om “iets” met hardlopen te gaan doen.

opleiding
Starten met ondernemen
Besluit genomen om een hardloopschool op te richten en daar sta je dan, waar te beginnen? Allereerst heb je een naam nodig. Loopwijzer, inclusief logo, is ontstaan tijdens een brainstormsessie met vrienden Thom en Jan-Peter. Het logo vind ik nog steeds geniaal, bedankt helden!logo-klein

De volgende stap, hoe kom je aan lopers, klanten? Niet onbelangrijk:-). Heb ik me in mijn eerdere werk nooit mee bezig hoeven houden.  Wel een dingetje merkte ik al gauw: met een website, facebookpagina en flyeren ben je er nog niet. Wat veel brievenbussen met NEE trouwens. Een cursus starten met 2 lopers, dat had ik me anders voorgesteld. Toen op een herfstavond in november nul lopers op kwamen dagen had ik wel even een moeilijk momentje. Het werd dringend: HOE kom ik aan lopers?

Toeval of niet, na een ondernemersvaardigheden training in januari 2015 ging het veel beter. Ik definieer een doelgroep (ja dit is echt nodig), en ga me richten op lopers die geen vooruitgang meer boeken door focus op blessurepreventie en hardlooptechniek (als loper miste ik dit bij de verschillende loopgroepen waar ik liep). En ik laat de lopers naar mij toe komen in Oost ipv dat ik naar de lopers in Amsterdamse bos en Vondelpark ga. Vanaf het voorjaar 2015 komen er veel nieuwe lopers en de deelnemersaantallen blijven groeien! Nu noem ik me ondernemer, vind ik marketing leuk, marketing is psychologie!

Mijn eigen hardloopambities
Die ambities laat ik varen, training geven gaat voor. Ik loop soms wel een beetje mee maar train niet mee. De enige training die ik nog doe is elke zondag “de zondagduurloop”. Dan doe ik wat ik het liefste doe, namelijk mooie hardlooproutes delen met andere lopers. En het leuke is, door die ene training per week (oké altijd 25 km of meer) voel ik me alsof ik nooit zo fit ben geweest. En aan snelheid heb ik niet ingeboet. Wat bij mij dus prima werkt is echt langzaam hardlopen, mijn pijntjes zijn er ook zo goed als mee verdwenen. De grap is dat er nu zonder specifieke training weer pittige wedstrijden in de planning staan waar ik toch wel een prestatie bij neer kan zetten (anders trek ik er mijn schoenen niet voor aan:-)). Volgende maand de ultra-afstand van 65 km bij de TDF en daarna de marathon van Amsterdam, (met potlood in de agenda).

Hotelletje spelen!
Ook leuk: in de zomer 2015 ging ik met een stel hardloopvrienden weer naar de trail des Fantomes in de Ardennen. In de zoektocht naar een groot huurhuis (geen drijfnatte camping meer!) kwam ik een hotel tegen dat niet meer wordt geëxploiteerd en in zijn geheel te huur is. Een nieuw idee is geboren, we gaan het zelf exploiteren! Hotelletje spelen was een megasucces en iedereen was lyrisch en wil het volgende jaar weer. Nu en in 2017 is Loopwijzer trailrunning trainingskamp prominent op de activiteitenagenda met een topkok, fysio, en mijn ding doen en dat is de mooiste routes delen en lopers technisch beter laten lopen.

www.loopwijzer.net

Waar staat Loopwijzer nu?
Loopwijzer staat op de kaart en gaat door! Het belangrijkst van een loopschool is natuurlijk de lopers. Helemaal te gek dat we nu een community van 100+ lopers hebben in de wijze lopers groep! Gelukkig ben ik met de toptrainers Nike, Frans en René! Leuk voor de lopers om ook eens van iemand anders training te krijgen en ik vind het heel fijn om te kunnen samenwerken en sparren met andere vakmensen. De samenwerking met fysiotherapiepraktijk Amstelfysio (gespecialiseerd in hardloopblessures) is ook een prettige manier om de dienstverlening aan onze wederzijdse klanten te verbeteren. En Video2web maakt te gekke promofilms en meer!

Toekomstplannen
Ik ga door met wat ik het liefste doe en dat is mooie routes delen en lopers technisch beter leren lopen. En het leven van de lopers wordt hiermee nog beter ook, wat wil je nog meer? Nou, er is nog veel meer te willen haha. Zo wordt de samenwerking met partner Amstelfysio en Loopwijzer-trainers vervolgd en daar komen meer partners bij. Enkele interessante contacten zijn al gelegd en smaken naar meer!

Om nog veel meer mensen technisch beter te leren lopen gaat het aanbod clinics en workshop hardlooptechniek worden uitgebreid en komt er een online trainingsprogramma verbeter je techniek en ik vind het heel spannend hoe dit ontvangen gaat worden! En jawel, er gaat tzt zeker ook een boek van mijn hand komen over ….. wat denk je?

Er zijn meer plannen en leuke ervaringen te delen van 2 jaar Loopwijzer maar duty calls: het 3e trainingskamp dit jaar in de Ardennen start morgen en eea moet voorbereid worden!

Blijf gefocust en veel loopplezier!

Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

2 Comments

 • Sabine

  Reply Reply 14 juli 2016

  Jeetje Nils: Twee jaar al weer! Gefeliciteerd. Ik had het idee toen ik in november vorig jaar begon bij Loopwijzer, dat ik bij een al jaren bestaande club terecht kwam. Super tof!

  Keep on giving the inspiring training!

  • wijzeloper

   Reply Reply 5 december 2016

   Ga ik doen Sabine en bedankt!

Leave A Response

* Denotes Required Field