Zondagduurloop

We lopen (bijna) elke zondag een mooie duurloop met gevarieerde looproutes in Amsterdam en omstreken vanuit wisselende vertrekpunten. Vaak onverhard en waar mogelijk over trails. De basisafstand ligt rond de 10-15 km met uitbreidingsmogelijkheden voor langeafstandlopers die dan eerder beginnen en/ of langer doorlopen. We lopen meestal in 3 tempogroepen van rond de 9, 10 en 11+ km/u. Het tempo wordt zo nodig aangepast aan de omstandigheden (opkomst, hoogtemeters, mul zand, technisch parcours).

Agenda 2023 

Dag, datumWaar
28 meiWaterleidingduinen
4 juniMuiden
11 juniZandvoort > Amsterdam
18 juniVeluwe 2
25 juniMidsummer Mega Trail
2 juliHeemskerk

Loop vrijblijvend op proef mee

Laat in een reply op de bevestigingsmail weten wanneer je op proef komt of bel 06 287 959 82

Zondag 4 juni: rondje Muiden 16-28km

Route
Een van de meer verharde rondjes op onze zondagen maar wel heel erg fraai!
We starten vanaf de parkeerplaats bij de Maxis. Van daar lopen we naar Muiden, via een trailtje langs het Muiderslot over de dijk naar Muiderberg, door een bosje, en dan terug via de Hakkelaarsbrug naar Muiden, over het mooiere pad langs het IJmeer terug naar de Maxis voor de 16-18km (afstand afhankelijk van tempogroep). De tempogroepen komen ongeveer gelijk door bij de parkeerplaats en daar kun je er nog 10km aanplakken met de Diemervijfhoek (dit rondje kun je afsnijden voor ongeveer 5km).

Startlocatie
Startlocatie is de parkeerplaats van de Maxis, parkeren aan de kant van de Pampusweg: https://goo.gl/maps/87ExhxMLMGR3BD6M8

Tijd en tempogroepen:
Starten om 09:30
Tempo: er zijn 3 tempo groepen: 9, 10 en 11 km/u.

Aanmelden
Meld je aan voor de WhatsAppgroep: https://chat.whatsapp.com/Gez6lY7qUvPBsebygOX2RG
Ook handig voor carpool afspraken, last minute communicatie en het delen van foto en video!

Nieuwe lopers die mee willen lopen: meld je aan voor een gratis proeftraining op www.loopwijzer.nl/wijzelopersgroep

Leuk als je meeloopt!

gpx en Garminlinks:

Via Komoot (kaartje hierboven) kun je simpel de gpx downloaden die je wil lopen. Heb je een Garmin stel dan de automatische koppeling tussen Komoot en Garmin in. Zodra je een route in jouw "tours" opslaat komt betreffende route automatisch in jouw koersen in je Garmin en ben je klaar om te navigeren:-)

NB je kunt alleen de route downloaden en koppelen aan Garmin als je de Komoot kaarten hebt gekocht of premium versie hebt. Via deze link kom je bij de gpx files van deze duurloop.

Wijze lopers op Strava