Voedingstips voor hardlopers

Ik doe eigenlijk maar wat, wat betreft voeding. Behalve dat het handig om op je voeding te letten als je wil afvallen kan ik wel wat tips gebruiken. Dus ik vroeg het wijze loper en voedingsdeskundige Jaime Frias Amadori van Friasfoodcoaching!

Tips over voeding en sport

  1. Probeer zo licht mogelijk te eten voorafgaand aan een training of een wedstrijd. Licht eten is zo min mogelijk eiwitten, vezels en vet. Denk voornamelijk aan koolhydraten.Kies bijvoorbeeld voor een broodje appelstroop ipv pindakaas;
  2. Tijdens een wedstrijd of training: eigenlijk moet je pas beginnen met eten na 1 a 1,5 uur inspanning. Probeer gemiddeld 60 gram koolhydraten per uur te eten (dit komt neer op 2 isotone gelletjes). Test dit wel altijd tijdens je trainingen voordat je het in een wedstrijd toepast;
  3. Na een training is het zaak om je eiwitten zo snel mogelijk aan te vullen. Aangeraden wordt om 20 gram eiwitten binnen 30 minuten na het sporten te nemen. Combineer dit altijd met koolhydraten want dan worden de eiwitten beter opgenomen. 20 gram eiwitten zit bijvoorbeeld in 100 gram kipfilet of een bakje van 250 gram kwark en combineer dit met een banaantje dan worden eiwitten beter opgenomen.

Tips om goed voorbereid de supermarkt in te gaan

  1. Deel je dag op in een bepaalde structuur. Dus kies voor vaste eetmomenten en plan die dagelijks is. Kies voor 3 “grote” maaltijden, dat is een ontbijt, een lunch en avondeten. En kies daar tussenin ook voor gezonde snacks;
  2. Plan dit 1 dag van te voren in zodat je je boodschappen daar op kunt afstemmen;
  3. Wat je ook moet doen is met een gevulde maag naar de supermarkt gaan. Wat met honger naar de supermarkt is gewoon kansloos want dan ga je eerder naar ongezonde producten grijpen😂.

Het woord is aan jou

Hoe is jouw eetroutine? Heb je ook voedingstips? Deel ze in een reactie.

Heb je vragen aan Jaime, leuk! Zet ze in een reactie en ze worden beantwoord.

Like en share deze blog

Wil je deze blog liken en delen op Facebook? Dan zien jouw vrienden ook de voedingstips en je helpt Jaime en mij ook weer😀.

 

Meer over Jaime:
Friasfoodcoaching

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field