Hardlooproute: Schoorl duintrail

De Schoorl duintrail. Grotendeels is dit de route van de Schoorl duintrail van 2014.

Minimaal 1 x per jaar staat deze op ons programma, schitterend in alle jaargetijden. we liepen hem eens in een storm, deze keer wat het fris met mooie luchten na de record-streak van 60 dagen 20+ graden.

Startpunt is de parkeerplaats aan de Sportlaan in Schoorl. De parkeerplaats dichter bij de klimduin kun je alleen cash betalen, is klein en vaak vol. De route van 30 km bestaat uit een ronde van 12km gevolgd door een ronde van 18 km. De tweede ronde heeft diverse afsij opties waardoor er vele afstandsopties zijn. Elke keer als wij hem lopen snijden we het laatste stukje bij km 24 ongeveer af omdat we meestal redelijk afgepeigerd zijn na de zandduinen van ronde 2 haha.

De roue is behalve het stuk van en naar de parkeerplaats 99% onverhard!

De routes zijn van 30, 28, 24, 18 en 12 km.
Ondergrond: bospaden, zandpaden door de hei, langs en over zandduinen, strand en paar karresporen.

GPX tracks downloaden

Hieronder kun je de gpx file downloaden!

30,5 km Schoorl duintrail

Startpunt is de parkeerplaats aan de Sportlaan in Schoorl (betaald)

Beschrijving route

De eerste kilometers gaan door het bos en hei naar het Noorden van het duingebied. Flink op een neer je zit gelijk al op mooie paadjes!

Door de bossen

En de hei:-)

Van km 6 tot 8 ongeveer loop je over gave zandduinen. Het had de nacht ervoor flink geregend dus dat maakte het iets minder zwaar en het zand lag er daardoor maagdelijk bij!

Via aan mooie bospaden gaat de route terug naar Schoorl, naar de klimduin. Jezelf naar beneden storten en rollen, lekker. Hier kun je lekker koffie drinken of verder mer ronde 2 van 18 km, met afsnijd mogelijkheden.

De eerste paar kilometers loop je door bossen zuidelijk va het duingebied. om daarna weer een paar zanduinen te pakken en strand.

De laatste klimduinen zijn killing en lekker dat je evt. wat kunt afsnijden en via paar bospaden weer naar de klimduin lopen voor laatste mooie afdaling.

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

Veel mooie loopjes, geniet, focus en blijf heel.

Groet, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

7 Comments

 • Gerben Splinter

  Reply Reply 22 februari 2021

  Bedankt Nils voor de GPX route van Schoorl. Dit weekend genoten van de onderste lus van 18km! Aandachtspuntje mbt route.. Na ca 1 km moest ik een stijl stuk via een mountainbikepad . Dat was erg gevaarlijk met continue naar beneden komende MTB-ers. Wellicht is de route destijds uitgezet toen er nog geen sprake was van MTB?

  Groet Gerben Splinter. Zie ook Instagram go_gerben

  • Nils

   Reply Reply 1 maart 2021

   Hoi Gerben, bedankt voor je bericht en feedback, de route is aangepast wat betreft stukje mtb pad!
   Groetjes, Nils

 • Sebastiaan Vardy

  Reply Reply 28 februari 2021

  De volledige 30k route gelopen gisteren. Was geweldig. Zoals Gerben al opmerkte is er ca 2 km van de 18k ronde over een MTB pad, tijdens het eerste deel tot aan Waterleiding pad. Verder prima.

  • Nils

   Reply Reply 1 maart 2021

   Hoi Sebastiaan,
   Mooi he:-) Thanks voor de feedback, de route is aangepast!
   groetjes, Nils

 • Martijn Galje

  Reply Reply 6 januari 2024

  Hai Nils, ik heb het plan opgevat om de 18 km duintrain te lopen. Nu ben ik nog een duinloop-groentje, dus dat wordt trainen. Weet jij hoe ik aan de route kom van de 18 km? Groet, Martijn

  • Nils

   Reply Reply 6 januari 2024

   Hoi Martijn, de gpx is voor de hele afstand, die kun jij ook gebruiken. De 18km is het tweede deel, as je voor de klimduin staat ga je linksaf voor de tweede lus!
   Groetjes, Nils

   • Martijn

    Reply Reply 11 januari 2024

    Ik ga ermee proberen te werken. Thanks.

Leave A Response

* Denotes Required Field