De zestig van Texel

Samen met nog 8 Loopwijzerlopers liepen we de zestig van Texel.

Loes, Marloes, Dieuwertje, Daniela, Machiel, Bas, Frans, Maarten en ik. Allemaal avontuurlijke types die toevallig (of niet😎) eerder mee waren op onze trailrunvakanties/ trainingskampen. Een goeie voorbereiding;-)

De doelen variëren van uitlopen tot een rappe tijd.

Met de dames is een huisje gehuurd (top geregeld Loes!).

Dropbags klaarmaken

Op zondag komen we om 10:00 bij de start aan. De start is om 10:35. Het is een gezellige boel en lekker druk. Iedereen doet zijn ritueel: plassen, de dropbags in de juiste krat leggen, tas voor vervoer naar de finish (start en finish zijn verschillend). Het is allemaal goed geregeld! Veel bekenden zijn er, super gezellig en er is voldoende tijd om te kletsen want met deze afstand is er geen warming up, daar zijn de eerste kilometers voor🏃‍♂️.

In het “startvak” zoek ik Frans en Maarten op, we spraken een beetje vooraan af, gevonden! En daar zijn Bas en Chris ook, gezellig!

Bij de start spot Jos, de vader van Leonie, ons nog, leuk! De eerste paar km gaan behoorlijk rap, eigenlijk te snel. Die loop ik samen met Chris, de filosoof!

Wanneer we na 3 km het strand op gaan (met wind tegen) moet er even versneld worden om aan te haken bij groepje met o.a. Frans. Wel zo handig om dan in een groepje te lopen! Beetje kletsen, in de slipstream mee en de km-ers vliegen voorbij. Zuinig blijven lopen. De groep valt uit elkaar en op het tweede stukje strand ontstaat weer een mooi gelegenheidsgroepje.

Na 23 km gaan we van het strand af en vanaf hier is het voornamelijk verhard. We lopen nog in een groepje met o.a. collega trainer Peter, Chris en Frans. Wanneer een vlot groepje ons inhaalt haak ik aan. Maar mis als snel mijn loopmaatjes (ok het gaat ook wat hard:-)) dus na een paar km laat ik me bij een drankpost terugvallen. Leuk stukje daar met veel toeschouwers, kippenvel.

Rond de 30 km wordt het meer ieder voor zich. Chris gaat wat rustiger lopen en Frans houdt zijn hf in de gaten. Dan komen Sportrusten Koen en Victor (ook een collega trainer) me bijhalen en haak ik aan. Een heerlijke afleiding want Victor kletst aan een stuk door! Mooie loopstijl trouwens👌. Bij een volgende drankpost raken we elkaar weer kwijt. Later haalt Victor (nu alleen) me weer in en we lopen een tijdje bij elkaar in de buurt.

km 45-50 wordt het mentaal toch zwaar en moet het tempo noodgedwongen terug door kramp (hamstring links). Altijd eerst links. Na de drankpost van 50 km is plots alle malheur verdwenen en wordt het weer leuk. Mooi is dat toch dat je hardlopend kunt herstellen van kramp, pijntjes en mentale dips. Die laatste km-ers gaan dus lekker en dat is wel fijn voor het laatste indruk effect😃.

Vrij snel finishen Victor, Frans en Koen, super gedaan allemaal!

Nils, Frans, Koen en Victor vlnr

De verzorging is echt voortreffelijk, bij de finish (en onderweg) word je indringend aangekeken of je ok bent, want ja het was warm en bijvoorbeeld oververhitting ligt op de loer. Zo kreeg Dieuwertje op km punt 43 het advies om te stoppen ivm oververhitting. Na een fantastische verzorging, eten, drinken en massage is ze helemaal fris teruggebracht naar de finish!

De Loopwijzer lopers druppelen een voor een binnen: Maarten, Machiel, Bas, Loes, Marloes, Daniela ook en iedereen is binnen!

Hier loopt Maarten nog ergens vooraan, dat is zijn tactiek:-)

Marloes!

Een paar Facebookvrienden voor het eerst live gezien, leuk en Ardennenganger Raymond mooi zien finishen!

Goed gedaan iedereen👏

Met een graadje of 20 en volle genieten we na rond het finishterrein. Doe mij maar dit weertje, goed voor de sfeer en toeschouwers. Het weekend is geslaagd: gezellig samen mooi gelopen en iedereen heel gebleven. Dit wordt zeker herhaald wat op zijn vroegst in 2021 zal zijn want de zestig van Texel wordt om het jaar georganiseerd.

Een groot compliment en dank aan de organisatie en mensen die meehielpen aan dit mooie evenement.

Proost!

Foto is van een Belgisch biertje in de Ardennen maar het smaakte net zo lekker

Komend weekend een volgend mooi evenement: de Meentrun in Amstelveen waar lopers als afronding van de cursus hun (eerste?) 5 of 10 km lopen👊.

Groetjes!

Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field