Hardlooproute: Zandvoort – Amsterdam

Met de trein naar Zandvoort en teruglopen naar Amsterdam!

Deze stoere loop doen we meestal 2 keer per jaar in de voorbereiding op zowel de voorjaars- als de najaarsmarathons.

De hele route station Zandvoort naar Amsterdam Centraal is 37 km en er zijn heel veel alternatieve afstanden. Je loopt via de treinstations Santpoort Noord (13 km), Halfweg-Zwanenburg (24 km), Station Sloterdijk (32 km).

Een gave afwisselende loop met vele opties dus om aan te haken en uit te stappen. De eerst 13 km zijn 100% onverhard waarvan de eerste 5 km over het strand gaan, daarna door de duinen naar Sanpoort met ruim 150 hoogtemeters een pittig begin! Vanaf Santpoort is het verhard tot aan Amsterdam.

De te lopen afstanden zijn: 37, 32, 24, 13 vanaf Zandvoort. Als je in Santpoort start naar Amsterdam kun je resp 24, 19 en 11 km doen.

Ondergrond: strand, duin, bospaden (eerste 13km) daarna fietspaden en wandelpaden (verhard).

GPX tracks downloaden

Hieronder kun je de gpx file downloaden!

Zandvoort – Amsterdam

Startpunt is NS station Zandvoort aan zee

Route

Vanaf station Zandvoort aan zee loop je direct het strand op en ga je noordwaarts voor 5 heerlijke kilometers over het strand!

 

Bij strandtent Parnassia, na ongeveer 5 km, ga je de duinen in. Via het altijd mooie vogelmeer met een mega kolonie aalscholvers.

 

Dan beginnen de hoogtemeters te tellen en pak je zo’n 150 hoogtemeters in de volgende kilometers naar Santpoort. Een lekker begin van een lange duurloop naar Amsterdam.

 

Na Santpoort gaat de route verder over verhande (fiets)paden, wegen en wandelpaden. Onderweg geen foto’s meer gemaakt want is toch net wat minder mooi dan de duinen:-)

Na Santpoort loop je zo’n 3 km over de Slaperdijkweg, en loop je door het pittoreske Spaarndam. Dan loop je over de mooie Spaarndammerdijk via een natuurgebiedje naar Station Halfweg. Dan door de Bretten via Station Sloterdijk en het Westerpark naar Amsterdam CS voor de 37 km!

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

 

Veel mooie loopjes, geniet, focus en blijf heel.

Groet, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field