Hardlooproute: de Utrechtse Heuvelrug Trail (UHT)

De UHT, bekend geworden door Mudsweattrails die er een doe het zelf wedstrijd van maakten met als bewijs van je tijd een foto bij de stationsklokken bij de start en finish.

We lopen hem met Loopwijzer zeker 2 keer per jaar en elke keer is ie weer mooi en verrassend afwisselend. De “officiële” UHT is 30km (eigenlijk 31 km:-)) van stations Driebergen-Zeist naar Rhenen (of andersom). Wij lopen hem meestal van Rhenen naar Driebergen omdat je daar dan dichter bij Amsterdam bent en als je met de auto bent gelijk je spullen bij de hand hebt ipv bezweet met de trein terug te moeten. En vanuit Rhenen heb je ook de mooie “minder opties” naar Veenendaal West (16 km) of Maarn (24 km).

Behalve kleine stukjes verhard bij de stations is alles onverhard.

De routes zijn van 31, 24 of 16 km:
Vooral bospaden, behoorlijk wat single tracks, Verder wat grindpaden en een paar zware stukken over zand..

GPX tracks downloaden

Hieronder kun je de gpx file downloaden!

31 km
16 km
stukje naar Maarn voor de 24 km

Startpunt is NS station Rhenen

Beschrijving route

Loop uit het station richting de Rijn en de fun kan beginnen! Het eerste stukje gaat over een paar verharde paden en wegen, na ongeveer 2,5 km loop je het bos in en vanaf daar alles onverhard!

Na een km of 12 met veel trailfun kom je na een flinke klim bij de “eenzame eik”.

Bij de eik omen alle paadjes bij elkaar. Hier is ook de afslag naar Veenendaal-West als je voor de 16 km gaat. Mooie paadjes hier in de buurt!

Na mooie kilometers door de bossen met hier en daar mooie single tracks kom je op het einde nog over een zandduinen, pittig en mooi! En natuurlijk op het eind een foto van de stationsklok:-)

Het woord is aan jou

Heb je de route gelopen? Laat weten wat je er van vond!

En druk even op share en like:-)

 

Veel mooie loopjes, geniet, focus en blijf heel.

Groet, Nils

About The Author

Nils

Hoi, ik ben Nils de Rijk. Oprichter van Loopwijzer en idealist die gelooft dat iedereen het in zich heeft om een beter leven te krijgen door hard te lopen. Ik help lopers bij hun volgende stap door technisch beter te lopen met minder kans op blessures. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over jouw hardloopplannen.

Leave A Response

* Denotes Required Field