Start2trail weekend

Van vrijdag 22 juni tot zondag 24 juni 2018

Try out

Samen met de koks Susan en Donald, trainster Annelies, bootcamp-instructeur en fysiotherapeut Guido en een yoga-instructrice, ontvangt Loopwijzer hardlooptrainster Nike je voor een heerlijk weekendje weg.  Om hard te lopen in de heuvels over mooie trails en te relaxen en lekker te eten en te drinken.

We hebben een mooie vakantiewoning in Viesalm en ontvangen je vanaf vrijdag 22 juni 14.00 uur tot zondag 24 juni 17.00 uur

Voor wie?

Voor lopers met een beetje hardloopervaring. Ben je in staat om minimaal 5 km  aan één stuk te lopen, dan kun je gewoon mee doen!

Trailrun ervaring is niet nodig, dat kun je juist leren in dit start2trail weekend! Wil je niet iedere dag op pad de bossen in, dan kun je uiteraard ook prachtig wandelen, fietsen, kajakken, maar gewoon ontspannen in de sauna of op het terras behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden!

Wat krijg je?

Je kunt op een unieke manier kennis maken met trailen. Je loopt door de mooiste bossen van de Ardennen, over onverharde paden, heuvels, stenen, boomstronken en misschien ook nog wel door plassen en modder. Onderweg pas je telkens je loopstijl aan doordat de ondergrond en omstandigheden tijdens de trails constant veranderen. Dat vereist diverse technieken zoals bijvoorbeeld het aanpassen van je paslengte, focus en houding.

Het weekend is er vooral op gericht om je een eerste superleuke ervaring en herinnering te geven aan het hardlopen in de natuur (trailen). Geen enkel stukje van de route zal saai zijn, je kijkt je ogen uit en zult genieten van de mooie natuur. En ja, het kan fysiek zwaarder zijn dan hardlopen op asfalt, maar bij trailen gaat het niet om snelheid en presteren, maar om lekker lopen, genieten van je omgeving en prettig fysiek bezig zijn en ook daar hoort misschien wel een beetje spierpijn bij.

Omdat dit weekend in het teken staat van een eerste kennismaking met lopen in de natuur zal er veel aandacht besteed worden aan looptechniek en tijdens de trails zal er stilgestaan worden bij specifieke trailruntechnieken, zoals, stijgen en dalen.

Elke dag zal er een gezamenlijke trail georganiseerd worden van 5-10 km in, indien nodig, verschillende tempogroepjes. Misschien schrik je nu van het aantal kilometers, maar we rennen dus niet continu. En wil je een dag niet mee, dan zijn er dus voldoende alternatieven!

Het verblijf

Wij ontvangen je in het groot vrijstaand vakantiehuis “Canahome” in Vielsalm (30km onder Luik).

Er zijn 9 kamers aanwezig, waarvan 6 tweepersoons kamers en 3 zespersoonskamers met stapelbedden. Alle bedden zijn éénpersoonsbeddedden. Daarnaast zijn er 2 badkamers met  in totaal 4 douches  plus nog 2 douches in 2 van de tweepersoonskamers in het vakantiehuis en niet te vergeten een sauna waar zich ook nog een douche bevindt! Om het huis ligt een mooi terras en een grote tuin! Er is bedlinnen aanwezig!

Het beleid van het hotel is dat huisdieren niet zijn toegestaan. Via deze link kom je op de website van het huis.

De kosten

Kosten voor dit weekend:

1 nacht (zaterdag op zondag) € 179,00
2 nachten (vrijdag tot en met zondag) € 245,00

Dit is inclusief begeleiding, ontbijt, lunch, snack, diner, dranken, trails en andere georganiseerde activiteiten.

Aanmelden

Ga mee! Heb je vragen bel 0628795982 of mail nils@loopwijzer.net

Je kunt je hieronder direct aanmelden en betalen voor jouw trailrunvakantie. Je kunt dieetwensen en namen van evt. extra deelnemers laten weten in een reactie op de bevestigingsmail.

DatumAantal plaatsen
over (handmatig)
1 nacht2 nachten
22 - 24 juni 201818AanmeldenAanmelden

Annuleringsvoorwaarden en verzekering

Bij annuleren tot 1 mand voor het weekend 100% restitutie min €25 administratiekosten.

Bij annuleren van 1 maand tot 1 week voor het weekend 50% restitutie

Bij annuleren minder dan 1 week voor het weekend geen restitutie

Het weekend gaat door met minimaal 12 deelnemers

De begeleiders van Loopwijzer zijn volledig verzekerd gedurende de trailvakantie. Als deelnemers moet je zelf zorgen voor een gepaste verzekering. Zeker in het geval van een lange of dure evacuatie op het parcours kunnen de kosten hoog oplopen.

Een gepaste reisverzekering is daarom aan te raden!

Programma

Vrijdag
Vanaf 14.00 uur inloop gasten, incheck kamers, rondleiding vakantiehuis;
16.00 uur, kennismaking hardlopen in de natuur, makkelijk parcours van ongeveer 5 km;
19.00 diner

Zaterdag
Ochtend: trailrunclinic en trail door de bossen van de Ardennen;
Middag : workshop blessurepreventie en yoga les;
Avond: vrij te besteden;

Zondag
Ochtend: Bootcamp;
Middag : Trailen door de bossen of vrij;
Einde middag: vertrek van de gasten;