Trailrun trainingskampen 2018 in de Ardennen - voor het vierde opeenvolgende jaar!

Data 2019

17-20 mei


14-17 juni (special Loopwijzer 5 jaars feest!)


12-15 juli


5-12 augustus (Trail des Fantomes vakantie)


6-9 september


(inschrijving opent 1 november 2018)

Video-impressie 2016

Voor wie?

Je haalt het beste uit het trainingskamp als je makkelijk 60+ minuten kunt hardlopen.
Trailrunervaring is niet vereist, dat kun je juist opdoen! Ben je een ervaren trailrunner zal je zeker ook aan je trekken komen:-)
Wil je niet iedere dag gezamenlijk op pad en zelf op avontuur kan dit ook, er zijn mooie gps routes beschikbaar, in juli kun je bijvoorbeeld de Chouffe trail lopen, en je kunt er ook prachtig wandelen, mtb-en of kajakken. Het weekend in augustus staat in het teken van de Trail des Fantomes, dit is een mooie wedstrijd met veel afstandsopties op zaterdag en zondag.

Wat krijg je?

Je gaat de mooiste trails van de Benelux lopen (en hier is geen woord van gelogen:-))
Dagelijks wordt een gezamenlijke trail georganiseerd van korte afstand rond de 10 - 15 km. Op zaterdag en zondag kun je ook kiezen voor een langere afstand van 25-30 km. Er wordt gelopen in verschillende tempogroepen zodat je in je eigen tempo kunt lopen;
Kamer delen (als je alleen boekt.). Er zijn 9 x 2 persoons en 3 x 4 p. kamers;
Begeleiding door Loopwijzer hardlooptrainers, fysiotherapeut van Amstelfysio en topkok;
Volpension: ontbijt, lunch, diner en dranken diner;
Aandacht voor je looptechniek met en videoanalyse van je loopstijl en een clinic (trail)runtechniek;
Workshops foamrollen en voetcore door Amstelfysio.

Het hotel

We ontvangen je in hotel "le Moulin de Maboge". Dit is een voormalig hotel dat in zijn geheel wordt verhuurd.
Samen met koks Herre en Arjen en de fysio's van Amstelfysio ontvangen we je hier voor een heerlijk weekendje weg. Om te trainen in de heuvels over de schitterende trails en te relaxen en lekker eten en drinken.
Ons hotel heeft een grote eetzaal en bar, 12 slaapkamers met totaal 30 bedden. Elke slaapkamer heeft een eigen douche en/of bad met wc. Er is een sauna, pooltafel, en we hebben een terras dat reikt tot aan de Ourthe.
Het beleid van het hotel is dat huisdieren niet zijn toegestaan. Via deze link kom je bij de specs van het hotel.
Direct vanuit het hotel loop je alle kanten de mooiste single tracks op! Zo ook de beklimming van de pittige “muur van Maboge”.

De kosten

Tot 01/01/20178
Weekend: 2 nachten €245, 3 nachten €295


Na 01/01/2018
Weekend: 2 nachten €255, 3 nachten €305


Dit is inclusief begeleiding, ontbijt, lunch diner en dranken diner, trails, clinics en worshops.

Aanmelden

Wil je mee naar de Ardennen? Doen! Heb je vragen bel +31628795982, stuur een mailtje naar nils@loopwijzer.net of gebruik het contactformulier.
Je kunt je hieronder direct aanmelden en betalen voor jouw datum en aantal nachten naar keuze. Je kunt dieetwensen, dag van aankomst (bij 2 nachten weekend of 2/3 nachten midweek) en namen van evt. extra deelnemers laten weten in een reactie op de bevestigingsmail van je boeking. De factuur krijg je ook met de bevestigingsmail. Tzt wordt er voor elk trailrunweekend een Facebookevenement aangemaakt waar bijvoorbeeld carpoolafspraken kunnen worden gemaakt.

DatumAantal plaatsen
over (handmatig)
2 nachten3 nachten
weekend 15-18 juniVOLVOLVOL
weekend 13-16 juliVOLVOLVOL
TDF weekend 10-13 augustusVOLVOLVOL
weekend 7-10 september0volgend jaar weer:-)volgend jaar weer:-)

Annuleringsvoorwaarden

Bij annuleren tot 1 maand voor de betreffende periode krijg je 100% restitutie min €25 administratiekosten.


Bij annuleren van 1 maand tot 1 week tot betreffende periode 50% restitutie


Bij annuleren korter dan 1 week geen restitutie

Programma trainingskampen

Trainingskampen 15-18 juni, 13-16 juli en 7-10 september: 2 nachten (vr-zo of za-ma) of 3 nachten (vr-ma) trailrunarragement.


Vrijdag
vanaf 16:00: aankomst gasten
17:00: relatief makkelijke trail direct vanuit hotel
20:00: diner


Zaterdag
ochtend: video-opnamen, trailrunclinic en trail langs de Ourthe direct vanuit hotel
middag: videoanalyse loopstijl en workshops van Amstelfysio
19:00: diner


Zondag
ochtend: hardlooptechniek en trail de lac de Nisramont
middag: vrij
19:00: diner


Maandag
ochtend: mooi slot-trailtje direct vanuit hotel
13:00: uiterste vertrektijd gasten

Trail des Fantomes weekend van 10-13 augustus met 2 en 3 nachtopties trailrunarrangement.


Je wordt dit weekend in de watten gelegd om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen van de TDF. Er is aandacht voor techniek met oefeningen en video-analyse, workshops van Amstelfysio en prima eten en drinken.


Er worden dit weekend geen gezamenlijke trails georganiseerd maar je kunt natuurlijk prima zelf trails lopen. kaarten en gps beschikbaar met de mooiste routes.


Vrijdag
vanaf 16:00 aankomst gasten
20:00: diner


Zaterdag
TDF 07:00 70km, 08:00 50km, 11:00 33km, 13:30 13km
19:00 diner


Zondag
TDF 09:30 28km, 10:30 23km, 12:30 17km, 14:00 10km
19:00 diner


Maandag
13:00: uiterste vertrektijd gasten

Wat deelnemers zeggen

 • Name
  Noël Peeters (juni 2016, 2017 en 2018) - Dit wordt mijn derde keer en de belangrijkste reden waarom ik terugkom is de heerlijke positieve sfeer.

  Leuke mensen, lekker eten, mooie routes.
 • Name
  Esther Paap (juni 2018) - Ik wil iedereen enorm bedanken voor de fantastische ervaring! Het was mijn eerste trailervaring maar ik ben verslaafd voor het leven!! Enorm gezellig, uitdagend, goed verzorgd, leuke mensen, fantastische organisatie, niets dan lof voor Nils en zijn team!
  Bedankt en tot snel!!
 • Name
  Sietske Diepeveen-Goldhoorn (juni 2017) - Wat een gave ervaring! Overtrof mijn verwachtingen. Geïnspireerd door het rennen, de prachtige omgeving maar vooral door de fijne staf en deelnemers.
 • Name
  Humphrey Mandoeng (juni 2017) - Een heel leerzaam weekend. Goed georganiseerd, prachtige locatie en mooie trails! Een echte aanrader. Dit had ik voor geen goud willen missen. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij. Nils bedankt dat je dit mogelijk hebt gemaakt. Mijn allereerste trailrunning weekend was geslaagd.
 • Name
  Dyan Drissen (mei 2017) - Geweldig weekend gehad in de Ardennen. hele mooie trails, leuk huis met een gezellig terras aan het water. Eten en drinken super verzorgd je kwam echt niks te kort! Workshops en clinics zeer leerzaam daarnaast was de persoonlijke analyse heel fijn waar ik echt veel aan heb. Volgend jaar gaan we 4 dagen !
 • Name
  Tineke Kempenaar (mei 2017) - Erg leuk en leerzaam trailrunweekend gehad in de Ardennen. Leuke mensen ontmoet, uitdagende trails gelopen en lekker gegeten. De workshops waren een leuke aanvulling op het programma en hebben me toch weer iets nieuws geleerd. Een aanrader voor iedereen die iets anders wil dan hardlopen op asfalt.
 • Name
  Manon Runs (deelnemer april en augustus 2016) - Wanneer gaan we weer?

  De benen doen pijn maar ik voel me top! Ik voel me uitgerust en sterk. Met trailrunnen ben je zo gefocust op de omgeving, waar zet ik mijn voet neer, dat je nergens anders aan kan denken. De benen hebben lekker hard moeten werken en voelen daardoor sterk. De loopscholing/techniek training van Nils was voor mij een eye-opener. Ik had niet verwacht dat ik daar nog zoveel uit kon halen na jaren loopscholing te hebben gehad. Lees ook het blog over het trainingsweekend in april.
 • Name
  Jessica Bakker (deelnemer juli en augustus 2016) - Waarom doe ik dit ook al weer?

  Gelukkig gaat het bij het trailrunnen niet om tijd, maar om het genieten van de omgeving en jouw ‘gevecht’ tegen de natuur. Dat gevecht heb ik dit keer weer gehad en ben er ook weer wijzer van geworden. De volgende dag staan we de lopers van Trail des Fantomes 19km, 33,km en 65km aan te moedigen en het begint spontaan weer te kriebelen. Volgend jaar gaan we weer! Lees ook de blog over het TDF weekend.